Az IPOSZ egy újabb nemzetközi projektben vesz részt, mely az építőipar digitalizációjával, annak a kisvállalkozásokra gyakorolt hatásaival foglalkozik

Az IPOSZ egy újabb nemzetközi projektben vesz részt, mely az építőipar digitalizációjával, annak a kisvállalkozásokra gyakorolt hatásaival foglalkozik. Az új projekt neve DIG-CON, egy online képzési sorozatot indít különböző, építőiparban járatos szakmai partnerekkel.

Az első ilyen szakmai partner a TERC Kft., amely 4 területen fog tájékoztató workshopot tartani online formában, ingyenesen.

Mivel tud segíteni a TERC Kft. a kisvállalkozásoknak?

A TERC Összevont Építőipari Normarendszere (ÖN adattára) jelenleg kb. 60.000 építőipari munkafolyamatot és ezen belül 320.000 anyagnormával ellátott tételt tartalmaz. A kisvállalkozások is nyugodtan felhasználhatják több évtizedes tapasztalatukat akár a munkafolyamatok időráfordításainak, akár az anyagszükségletek kalkulációja tekintetében. A normarendszer előírásainak, felmérési szabályainak ismerete pedig akár az alvállalkozóként végzett munkákban is segíthet a korrekt elszámolások, vitás esetek rendezésében, pl. munkaterületen belüli anyagmozgatás, káló számítás.

A TERC költségvetés, árajánlatkészítő programjaiban ezek az adatok korlátlanul elérhetők, de egyedi tételek is tetszőlegesen készíthetők, a költségek egyszerűen módosíthatók, a végösszegek folyamatosan nyomon-követhetők. Az elkészített ajánlatok kulturált megjelenéssel, személyre szabottan kinyomtathatók, vagy excel fájlba exportálhatók. A felhasználó által készített munkák egy rendszerben nyilvántarthatók, szabadon másolhatók, javíthatók, az online térnek köszönhetően bármikor elérhetők, olyan könnyen kezelhetők, akár egy e-mail fiók.

Nem csak ajánlatok készíthetők a programban, hanem a mennyiségi részletezések rögzítésével egy tökéletesen átlátható felmérési napló is kinyerhető, mely szintén erősíteni tudja a vállalkozó felé a bizalmat, hiszen nem sajtcetliken adja át az elszámolást a megrendelőnek.

Ezt az ismeretanyagot próbáljuk majd workshopjainkon átadni, ahol a TERC-ETALON költségvetés, árajánlatkészítő programunk használatát mutatjuk be, kifejezetten a szakági igényekre összpontosítva, tippekkel, trükkökkel, amik segíthetik, gyorsíthatják a munkát.

Ezekről a tevékenységekről 4 workshop zajlik majd. A 4 szakmai terület workshopjaira az alábbi időpontokban kerül sor, melyekre tagvállalkozásaik a lenti űrlapokon tudnak jelentkezni:

  1. alkalom – Szakipari munkák, 2023. január 11, 17 óra, Jelentkezési űrlap
  2. alkalom – Gépészeti munkák, 2023. január 18, 17 óra, Jelentkezési űrlap
  3. alkalom – Építőmesteri munkák, 2023. január 25, 17 óra, Jelentkezési űrlap
  4. alkalom – Villanyszerelési munkák, 2023. február 01, 17 óra, Jelentkezési űrlap

Hogyan zajlik majd egy workshop?

A kb. másfél órásra tervezett előadáson természetesen a rendszer teljes működését nem fogjuk tudni bemutatni, de kedvcsinálónak a TERC Kft. szakemberei összeállítanak egy egyszerűbb költségvetést ÖN-es és egyedi mintatételekkel, megnézzük a személyre szabás lehetőségeit. A munkafolyamatok, ártörténet, felmérési szabályok elérése mellett készítünk egy felmérési naplót is. Mivel a rendszer interneten, bárhonnan elérhető, mobil alkalmazással is rendelkezik, reményeink szerint ennek bemutatására is lesz időnk.

A bemutató után a hallgatók feltehetik kérdéseiket a TERC Kft. kollégáinak és egymást is segíthetik ötleteikkel, tapasztalataikkal. Minden egyes workshopon azon a területen specializálódott szakember, szakemberek fognak a TERC Kft. részéről részt venni.

 

Hogyan tudják majd a hallgatók kipróbálni a bemutatott lehetőségeket?

A használat elsajátításához a workshopon regisztrálók számára ingyenes próbacsomagot adunk, oktatóvideókkal és konzultációs lehetőségekkel együtt.

Még egyszer: mikor lesznek a workshopok?

A 4 szakmai terület workshopjaira az alábbi időpontokban kerül sor, melyekre tagvállalkozásaik a lenti űrlapokon tudnak jelentkezni:

  1. alkalom – Szakipari munkák, 2023. január 11, 17 óra, Jelentkezési űrlap
  2. alkalom – Gépészeti munkák, 2023. január 18, 17 óra, Jelentkezési űrlap
  3. alkalom – Építőmesteri munkák, 2023. január 25, 17 óra, Jelentkezési űrlap
  4. alkalom – Villanyszerelési munkák, 2023. február 01, 17 óra, Jelentkezési űrlap

Az ingyenes workshopokon azok tudnak részt venni, akik előzetesen regisztrálnak.

Bármilyen felmerülő kérdésben, az online előadásról részletesebb tájékoztatással Rettich Tamást kereshetik a 06-30-385-6048, rettich@iposz.hu

elérhetőségeken.