Az év versenyeit rendezték Argentínában

Öthetes szünet után Argentínában, a 15-16. fordulóval folytatódott a Túraautó-világbajnokság, ahová először látogatott el a sorozat. A Zengő Motorsport a portugáliai fiaskó után helyre hozta Michelisz Norbert Hondáját és a magyar versenyző a 3. helyen végzett a szombati időmérő edzésen. Vasárnap két futamot rendeztek a Termas de Rio Hondo versenypályán, ahol igazán izgalmas csatákat hozott a 2×11 körös verseny.

R1: Az első futam repülőrajttal indult és a harmadik helyről rajtoló Michelisz Norbert az első kanyarban megelőzte Tom Chiltont és feljött az élről induló Yvan Muller mögé a második pozícióba. A háromszoros világbajnokkal nem lehetett tartani a tempót, aki gyorsan leszakította magáról az üldözőit. A második helyért azonban óriási előzéseket láthattunk hosszú körökön át oda-vissza előzték egymást a versenyzők.

Michelisz egészen a hatodik körig tudta tartani pozícióját, amikor Nash kilökte a magyar fiút, aki emiatt a 8. helyre esett vissza. A második helyen ekkor Chilton haladt, de szorosan ott volt a nyomában Pepe Oriola. A fiatal spanyol végül megelőzte az RML Chevrolet versenyzőjét és meg is tartotta pozícióját a verseny végéig. Az utolsó körökben a hazai közönség előtt versenyző José María López szolgáltatta a show-t, aki az ötödik helyért autózta körbe az idén eddig három futamgyőzelmet számláló Michel Nykjaert. Norbi is tartogatott még egy előzést a végére, a Zengő Motorsport versenyzője egy nagyon szűk kanyarban utasította maga mögé Nasht és végül a hetedik helyen fejezte be a versenyt. A dobogó legfelső fokára idén hatodik alkalommal Yvan Muller állhatott fel, másodikként Pepe Oriola, harmadikként Tom Chilton végzett.

Az első futam végeredménye:

tabla_1

R2: A második futam pole pozíciójából a FIA WTCC-ben hazai versenyén debütáló, José María López rajtolhatott. Mellőle a Chevy-s Nykjaer várhatta az indulást. Michelisz Norbert a 8. helyről kezdte a futamot és kiváló rajtot vett, megelőzte Oriolát, de a nagy tömörülés miatt a 8. helyen fordult az első kör végén.

Az élről induló López megtartotta vezető helyét, mögötte Monteiro és Nykjaer és Muller haladtak, de nem tudtak támadó pozícióba kerülni az argentin versenyzővel szemben. Muller a hatodik körben próbált meg egy előzési manővert Monteiro ellen, de a francia meglökte féktávon a Hondást, aki a kavicságyba sodródott és Norbi mögé esett vissza. A háromszoros világbajnokot a versenybíróság egy boxutca áthajtásos büntetéssel sújtotta. Ezzel megnyílt az esély López előtt, hogy beugró versenyzőként, első alkalommal versenyt nyerten egy FIA WTCC versenyhétvégén. Az argentin fiú ki is használta a lehetőséget és megnyerte a futamot, a dobogóra még Tarquini és Oriola állhatott fel. Michelisz Norbi a második versenyen is pontszerzőként, az ötödik helyen ért célba.

A második futam végeredménye:

tabla_2

http://mstworld.com/msptresult.aspx?eventid=13008&circuitid=77&series=WTCC&venue=Argentina&circuit=Termas%20de%20Rio%20Hondo&resultfile=wtc9

A világbajnoki pontversenyben továbbra is Yvan Muller áll az élen 312 ponttal. A Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert 111 egységet gyűjtött és a tabella 8. helyén áll.

Michelisz Norbert nyilatkozata: Mindkét versenyünk hasonlóan küzdelmes volt. Ha valaki azt mondja a második futam előtt, hogy ötödik leszek, akkor azt aláírtam volna. Volt néhány szituáció, ahol lehettem volna szerencsésebb vagy ügyesebb, de ebben most nem volt több. Az első futamon a második helyen haladtam, de ha nem löknek ki, akkor is talán a negyedik hely lehetett volna a reális eredmény. Összesen 19 pontot gyűjtöttünk a hétvégén és biztos vagyok benne, hogy ezek a pontok sokat számítanak majd a végelszámolásnál.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*