Az elszántság adott

Hamarosan Abu Dzab-i felé veszi az irányt Kiss István csoportja. A tavalyi országos bajnokság után ismét vízre teszi a hajót Dombvári Bence és Hufnágel Tibor.

Bár eltiltása miatt a tavalyi versenyszezont szinte teljes egészében kihagyta Dombvári Bence, a felkészülést nem hanyagolta el, kitartóan edzett Szolnokon, majd ősszel és télen Tatán, illetve Budapesten folytatta a munkát.

„Betegségmentes a felkészülésem, a tél felét Tatán, a másikat Budapesten töltöttem, az idő rövidsége miatt azonban idén síelni sem mentem el a családommal – mondta Dombvári Bence. – Minden erőmmel az állóképességem javításán dolgoztam, amit hegyi futásokkal próbáltunk növelni. Hat nap múlva kimegyünk Abu Dzabiba, majd Sevillába, összesen hét hétnyi melegvizes táborozáson veszek részt, amelyen rengeteg egyes és Hufikával páros edzésünk is lesz. Elszántságról csak annyit, hogy hiába nem szereztem kvótát, nem akarok még egy olimpiáról lemaradni, úgyhogy ennek tudatában készülök egy ideje. És természetesen most is hetente járok drogtesztre.”

Hufnágel Tibor is nagyon várja már a vízre szállást, hiszen az országos bajnokságon jó érzésekkel tudott kiszállni a párosból.

„Természetesen az elsődleges célunk a páros kvóta megszerzése lesz Bencével – mondta Hufnágel Tibor. – A téli alapozás rövid volt, de szerintem nagyon jól sikerült, ismét tudtunk előbbre lépni. Várom már a párost, hiszen az elmúlt években sokat párosoztam, ebben a számban volt és van a legnagyobb lehetőségem kijutni bármelyik nemzetközi versenyre. Tavaly az országos bajnokságon meglepően jó eredménnyel és érzésekkel fejeztük be a versenyt Bencével, így várom, hogy újra egy hajóba ülhessek vele.”