Az Együtt – a Korszakváltók Pártja szerint Orbán Viktor “jobbikosabb” lett a Jobbiknál

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja véleménye szerint Orbán Viktor a kicsinyes politikai haszonszerzés érdekében “jobbikosabb” lett a Jobbiknál is, és pártja népszerűségvesztését egyre szélsőségesebb kijelentésekkel próbálja megállítani. A párt így reagált arra, hogy a miniszterelnök közölte: a halálbüntetés kérdését Magyarországon napirenden kell tartani.

    Az Együtt MTI-hez eljuttatott keddi közleményében úgy fogalmaznak: a kormányfőnek magának is tisztában kell lennie azzal, hogy ez beláthatatlan nemzetközi jogi következményekkel járna, gyakorlatilag Magyarország kizárását jelentené Európából.
    “Orbán Viktor szégyellje magát” – írták -, mert a Fidesz pillanatnyi népszerűsége mindennél fontosabb számára, “nem tisztel már sem Istent, sem embert”! A miniszterelnök felelőtlenül szítja tovább a társadalomban amúgy is meglevő indulatokat, nem fontosak neki sem a humanizmus elvei, sem a tízparancsolat – írják.
    Orbán Viktor kedden, egy pécsi sajtótájékoztatón a néhány nappal ezelőtti kaposvári gyilkossággal összefüggő kérdésre azt válaszolta: elfogadhatatlan, ami történt. Hozzátette: néhány éve azt hitték, hogy a magyar büntetőjogról és a bűnüldözésről szóló viták végére pontot tettek, amikor bevezették a három csapás törvényét és a tényleges életfogytiglanit.
    De ezek visszatartó ereje önmagában nem volt elegendő, ezért a halálbüntetés kérdését Magyarországon napirenden kell tartani – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Forrás:MTI