Az amdala hírportál is kitüntetésben részesült

A magyar iparosság, a családi és mikrovállalkozások fontos szerepet vállaltak a magyar gazdaság rendszerváltás utáni talpra állításában, és a mai napig megkerülhetetlen szereplői a foglalkoztatásnak, a termelésnek, a szolgáltatásnak, a helyi gazdaság felépítésének – hangsúlyozta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke szerdán a szövetség huszonöt éves jubileumi ünnepségén, Budapesten, ahol kiemelkedő munkát végző média munkatársai is kitüntetésben részesültek. Idén először a www.amdala.hu hírportál szerkesztőségétől ketten is kitüntetésben részesültek. A kitüntetést Dóka Attila főszerkesztő és Juhász Melinda vehette át.

Dóka Attila a www.amdala.hu hírportál főszerkesztője átvette az Iposz Kézműipar szolgálatáért kitüntető oklevelet Németh Lászlótól, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnökétől és Kurucz Zsigmondtól, az Iposz tiszteletbeli elnökétől  a szervezett megalakulásának 25. évfordulóján tartott jubileumi ünnepségen Budapesten, a Duna Palotában 2015. október 14-én.  Fotó: Juhász Melinda

Dóka Attila a www.amdala.hu hírportál főszerkesztője átvette az Iposz Kézműipar szolgálatáért kitüntető oklevelet Németh Lászlótól, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnökétől és Kurucz Zsigmondtól, az Iposz tiszteletbeli elnökétől a szervezett megalakulásának 25. évfordulóján tartott jubileumi ünnepségen Budapesten, a Duna Palotában 2015. október 14-én.
Fotó: Juhász Melinda

    Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára azt mondta, az Iposznak vitathatatlan szerepe volt abban, hogy a rendszerváltás után a magyar kézműipar, a családi és mikrovállalkozások lendületet kaptak. A szövetség nagy feladatának nevezte ezen kívül a kisvállalkozások érdekvédelmének ellátását.
    Az ünnepségen az NGM államtitkára szólt arról is, hogy a magyar kormány kiemelt figyelmet fordít a hazai kis- és középvállalkozásokra, azon belül is a mikrovállalkozásokra, a szektor helyzetét javító több intézkedést is bevezetett, egyebek közt egyszerűsítette az adórendszert, csökkenti az adminisztrációt.
    Tállai András méltatta a szektor szerepét a magyar GDP növelésében, a foglalkoztatás bővítésében.
    Németh László felidézte, hogy az Iposz nem előzmények nélkül alakult meg 1990-ben, hiszen 1786 óta léteztek ipartestületek, az akkori iparosság századokat túlélő munkái ma is láthatók több középületen, köztük a Parlament épületében.

DSC_4924

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára beszédet mond az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi ünnepségen Budapesten, a Duna Palotában 2015. október 14-én. Fotó: Juhász Melinda

    Ünnepi beszédében az Iposz elnöke kitért arra, hogy szükséges az érdekképviseletek közötti együttműködés erősítése nemzeti és európai szinten egyaránt.
    Az ünnepségen köszöntötték az Iposzt a hazai munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek, a felszólalók a közös cél mentén való összefogást emelték ki, egyebek közt a duális képzés, a támogatások hatékony felhasználása területén.
    Üdvözölték a szövetséget a külföldi partnerek, köztük a német, az osztrák, a cseh, a lengyel, a román és a szlovák iparos szervezetek vezetői is.

    Az MTI-nek Renata Scheichelbauer-Schuster, az osztrák gazdasági kamara kézműipari szekciójának vezetője kiemelte, hogy szoros együttműködés alakult ki a két szervezet között, mindketten a kézműipar szerepének növeléséért dolgozik.
    Willy Hesse, az Észak-Rajna-Vesztfáliai Kézműipari Kamarai Szövetség elnöke közös érdeknek nevezte, hogy a kézműipar hídszerepet töltsön be az országok vállalkozásai között.
    Az ünnepségen kitüntetéseket adtak át kiemelkedő munkát végző iparosoknak és a média munkatársainak.