Az Agymenők nyolc éve – így változtak meg a színészek

mindenki_nyolcadik_evadNyolc évada dübörög az Agymenők, a legújabb részek immáron Magyarországon is elérhetők. Ez idő alatt az alig ismert színészekből világsztárok és Hollywood legjobban kereső sorozatszereplői váltak, a geekség pedig menő lett szerte a földkerekségen. Lássuk, hogyan fordult meg a világ Jim Parsons-ékkal azóta, hogy 2007. szeptember 24-én levetítették az Agymenők első epizódját.

Több százmillió rajongó örülhet szerte a világon: az Agymenők visszatértek! Magyarországon a Comedy Central képernyőjén – az amerikai premierrel szinte egy időben – láthatóak a mozgalmas nyolcadik évad eseményei. Nem kérdéses, hogy Jim Parsons életét megváltoztatta a sorozat, hiszen az Agymenők előtt a színész mindössze egyetlen filmben szerepelt. Mostanra a világon mindenki Sheldon Cooperként azonosítja a nyurga sztárt. Az ismertségen túl Parsons bezsebelte a szakma elismerését is, négy Emmy-díjat és egy Golden Globe-ot kapott a szívügyekben járatlan tudós alakításáért. A világsztárrá avanzsált Parsons 2012-ben jelentette be, hogy meleg, nem sokkal később pedig, hogy 10 éve boldog kapcsolatban él. „Felkelünk, kávézunk, kutyát sétáltatunk, dolgozni megyünk. Éljük a szerelmesek unalmasan boldog életét” – mondta akkor.

 A Pennyt alakító Kaley Cuoco az Agymenők másik nagy nyertese. A Bűbájos boszorkákból is ismert lány Jim Parsons-szal együtt epizódonként egymillió dollárt keres a sorozattal. A szitkom bombanője legutóbb azzal sokkolta követőit, hogy hosszú szőke haját levágatta bubira, idén szeptemberben pedig azért került újra címlapokra, mert ő is áldozatává vált a meztelen sztárfotók kiszivárogtatójának. Október 29-én átadták a Hollywood Walk of Fame 2532. csillagát, amelyen az ő neve díszeleg. Nemcsak gazdag lett – hivatalosan sztár is. Cuoco az Agymenők nyolc évada alatt Ryan Sweeney személyében párra lelt és már azt is be merte vallani, hogy egykoron titokban randizott kollégájával, Johnny Galeckivel, akivel a képernyőn is szerelmeseket alakítanak.

Sheldon „kockafejű” barátját, Leonard Hofstadterként ismerjük. A sorozat indulásakor Johnny Galecki volta legismertebb a társaságból: szerepelt többek között a „Tudom mit tettél tavaly nyáron” vagy a „Mona Lisa mosolya” filmekben, de világhírűvé az Agymenők tette a belgiumi születésű amerikai színészt, aki ma már megteheti, hogy egy hatalmas kaliforniai birtokon éljen. A csapat másik két tagja, Simon Helberg (Howard Wolowitz) és Kunal Nayyar (Rajesh Koothrappali) a 8. évad forgatása előtt egy nappal egyezett meg a gázsiról a producerekkel: valamivel kevesebbet kapnak mint a Parsons – Galecki – Cuoco trió, de így sem lesznek többé kenyérgondjaik. Ráadásul messze nem olyan szerencsétlenek nőügyekben, mint a sorozatban. Kunal például Rajesh-ként meg sem szólalt csinos lányok jelenlétében, a valóságban azonban elcsavarta az egykori Miss India, Neha Kapur fejét. Simon is nős, igaz, ő már az Agymenők sikere előtt megismerte és elvette szíve hölgyét.

Agymenők 8. évad minden pénteken 20:00-tól a Comedy Central műsorán.