Az AAA AUTO-nál most akár 800 ezer forinttal olcsóbban lehet használt autót venni

Az elektronikai és a ruházati üzletekhez hasonlóan az autókereskedések is rendszerint árleszállítással kezdik az új évet. Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb használtautó-kereskedője, az AAA AUTO is úgy döntött, hogy nagyszabású akcióval indítja az új szezont, amelynek keretében akár 800 ezer forint kedvezményt is ad a használt autók árából. A társaság újabb sikeres szezonra készül: legalább 10 százalékkal több gépkocsit szeretne értékesíteni, mint az elmúlt évben.

„Az év elején készülnek fel az emberek a téli vakációra, ezért ez a legjobb időszak az autócserére“ – hangsúlyozta Karolína Topolová, az AAA AUTO International ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: „Annak érdekében, hogy megkönnyítsük vásárlóinknak a cserét, úgy döntöttünk, akár 800 ezer forinttal csökkentjük egyes gépkocsik árát.”

Az AAA AUTO jelenleg több mint 800 gépkocsit kínál eladásra Magyarországon. Az árleszállítás a Seat Alhambra és a Renault Grand Espace modelleknél akár 800 ezer forint, a luxus VW Touareg hobbiterepjáró esetében pedig 600 ezer forint is lehet. A népszerű japán modellek, a Mazda 3 és 6, a Honda Accord vagy a Toyota Auris 250 ezer és 600 ezer forint közötti összeggel olcsóbban kaphatók.

A magyar lakosság pénzügyi helyzete javult az utóbbi években, ami az AAA AUTO hálózatán kívül is érzékelhető az éves szinten eladott gépkocsik növekvő mennyiségében. Az emberek arra is rájöttek, hogy többnyire jobban megéri alig használt autót venni új modell helyett. A szakértők idén is hasonló trendre számítanak, részben azért, mert az emissziós zónák európai bevezetése ráébresztette az embereket, hogy a gyakoribb autócsere költségmegtakarítást jelenthet számukra. A könnyebben elérhető, szélesebb körű finanszírozási lehetőségek is jelentős szerepet játszanak ebben. „A karácsony utáni időszakban vásárlóink szívesen vesznek autót részletre. Kereskedéseinkben vásárlóink a négy legnagyobb pénzügyi szolgáltató konstrukciói közül választhatnak, így nem kell az év elején túlterhelniük költségvetésüket” – tette hozzá Topolová.