Ayrton Senna ma lenne 54 éves

Sokak szerint minden idők legjobb Forma-1-es pilótája ma lenne 54 éves. Ayrton Senna da Silva három világbajnoki címet szerzett a sorozatban, és 65 pole-pozícióját csak Michael Schumacher tudta megdönteni 12 évvel később. Senna 1994-ben, a San Marinó-i nagydíjon szenvedett halálos balesetet.

Minden idők egyik leggyorsabb és legkarizmatikusabb versenyzőjére két videóval szeretnénk emlékezni. Az első a Jerezi nagydíj időmérő edzésén készült belsőkamerás felvétel 1990-ből. Sennának ez volt az 50. rajtelsősége, amit azonban ezen a futamon nem tudott győzelemre váltani. Ennek ellenére az év végén mégis ő örülhetett, hiszen megszerezte második világbajnoki címét.  A videón Senna fantasztikus reflexein és vezetési képességein túl érdemes a McLaren MP4/5B hangjára is figyelni. Visszasírjuk ezt a V10-es Hondát…

A második bejátszás is örök érvényű darab, és minden autó-bolondnak kötelező elem. Senna Suzukában tesztelte a Honda akkori szuperautóját, az NSX-Type R -t. Az autóba három kamerát is raktak: egy a műszarfalat, egy a pedálkezést, egy pedig a teljes utasteret mutatja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*