Ausztrál győzelem a nőknél óriás-toronyugrásban

Az ausztrál Rhiannan Iffland nyerte az óriás-toronyugrást a nőknél a magyarországi vizes világbajnokságon.

    A második helyen a mexikói Adriana Jimenez, a harmadikon pedig – akárcsak két éve Kazanyban – a fehérorosz Jana Neszciarava végzett.
    A budapesti Batthyány térnél kialakított versenyhelyszínen tíz ugró pénteken kezdte meg a küzdelmeket. Az első napon egy sorozat ment le, majd a szombati folytatáskor három. A verseny legmagasabb pontszámát Jimenez érte el, aki a negyedik ugrására 110,00 pontot kapott. Ezzel az élre állt és egészen az utolsó versenyzőig meg is őrizte ezt a pozícióját. Az addig komoly előnyt felhalmozó, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Iffland azonban a végén is szépen kivitelezett ugrást mutatott be, így ő nyert. Száz pont fölötti gyakorlata a közép-amerikai versenyzőn kívül senkinek sem volt.
    A szakág 2013-ban, Barcelonában szerepelt először a vb programjában, majd 2015-ben, Kazanyban is az egyik leglátványosabb verseny volt, így most harmadszor avattak győztest. Óriás-toronyugrásban a nők 20 méterről ugranak.
    
    Eredmények (a vb eredményközlő oldaláról):
    óriás-toronyugrás, nők, világbajnok:
    ————————————
   Rhiannan Iffland (Ausztrália) 320,70 pont
2. Adriana Jimenez (Mexikó) 308,90
3. Jana Neszciarava (Fehéroroszország) 303,95

    A 27 méterről ugró férfi mezőny – 22 indulóval – szintén pénteken kezdett és két sorozaton van túl. A verseny vasárnap újabb kettővel ér véget.

Forrás:MTI