Aukció Vanesszáért – Egymillióért kelt el a Zsolnay váza

IMG_6216Eredményesen zárult az az árverés, melyet Kormányos Vanesszának, a Virtuózok fiatal tehetségének gyógykezelésére és tanulmányainak megsegítésére rendeztek a New York Kávéházban.

A gyógyíthatatlan betegséggel küzdő 12 éves kislány a Virtuózok színpadán árulta el, hogy legnagyobb álma az volt, hogy legyen egy saját hegedűje. Kormányos Vanessza születése óta egy cisztás fibrózis nevű betegségben szenved, ami veleszületett anyagcsere-betegséget jelent. “Élete végéig gyógyszereket fog szedni az sem biztos, hogy az élete nagyon hosszú lesz. Születése óta erre kellett, hogy neveljük” – mondta el a Virtuózokban a kislány édesanyja. A megható történet után a műsor két producere, Peller Mariann és Vadász Dániel úgy döntöttek, nem csak egy álmot váltanak valóra, hanem Vanessza gyógykezelését és tanulmányait is támogatni szeretnék.

Az ügy mellé állt a New York Palota is, akik nemcsak az árverés helyszínét biztosították, hanem a Palota 120. születésnapjára tervezett bál teljes tombolabevételének összegét is felajánlották Vanesszának.

Az árverésen a legtöbb felajánlott tárgy gazdára lelt. Batta András zsűritag vásárolta meg például Vanessza rajzát, amit a kislány hegedűórájáról készített, míg Némethy Attila egy napraforgós festménnyel gazdagodott.

Az árverésen végül milliós nagyságrendű összeg is beérkezett, köszönhetően többek között Fehér Sándornénak, aki egymillió forintot ajánlott egy Zsolnay vázáért. A hölgy annak a Fehér Sándor hegedűművésznek az édesanyja, aki a Costa Concordián vesztetteéletét.