Augusztus 1-jével ingyenesen az állam tulajdonába kerül és bezár az Akvárium

Rendeződtek a tulajdonviszonyok az Erzsébet téren. Az Akvárium Klub fölötti park és a Design Terminál közötti sétány két helyrajzi számáról van szól. Erzsébet téri épület 1997 óta befejezetlen, pedig 2000 óta rendelkezik minden szükséges építési engedéllyel. Ezeket az egnedélyeket és terveket vették elő és porolták le, melynek következtében 2013. szeptember utolsó hetében a kivitelezők munkatársai felvonulnak és 2014. márciusára befejeződik a “második ütem”- hallottuk az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park fejlesztésének ismertetése céljából szervezett sajtótájékoztatón.

DSC_4715m

A képre kattintva galéria nyílik

A jelenlegi Erzsébet téren kb. 1000 négyzetméteres Erzsébet Műhely jön létre, ahol nagycsaládosoknak , fogyatékosoknak kínálnak színes programokat, melyek nem látogathatóak díjmentesen, viszont kedvezmenyesen lehet majd belépőt vásárolni. Kiszélesítik a sétányt, szeretnék Európa egyik legjobb központi parkját létrehozni, szombatonként termelői piac működik majd ugyanitt.

Télen korcsolyázni lehet majd az Erzsébet téren, tovább bővül az Akvárium Klub, Fröccsterasz és a Dizájn Terminál is. Létrejön egy 1500 fős koncertterem, megújul a gépészet, kívül-belül megszépül az építmény.

Cél 2014 tavaszára, egy kulturálisan sokszínű, Magyarország fővárosához méltó közösségi tér átadása a közösségnek- mondta dr. Guller Zoltán, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, az Erzsébet-program végrehajtásának kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztosa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*