Audi PB 18 e-tron: egy tanulmányautó világpremierje a Pebble Beach Car Week rendezvényén

Az Audi világújdonsággal jelentkezik a 2018-as kaliforniai Pebble Beach Car Week alkalmával, ahol most először mutatja be a nagyközönségnek elektromos szupersportautó tanulmányát. A Pebble Beach Car Week rendezvényét minden év augusztusában rendezik a kaliforniai parton fekvő Monterey városában és környékén és már régóta a világ egyik kiemelt eseményeként kezelik a rendkívüli járművek rajongói. Itt nem csupán a veterán járművek kedvelői találják meg a kedvükre valót, de a legmodernebb formatervvel bíró és jövőbemutató technológiákat felmutató tanulmányokkal is találkozhatnak a látogatók.

Audi PB18 e-tron

 

Az Audi világpremierjét ünneplő tanulmányautójának rövidített elnevezése, az Audi PB18 e-tron a Pebble Beach-i helyszínre és a bemutató évére utal. Ugyanakkor visszautal a Le Mans sorozat győztesére, az Audi R18 e-tron modellre is, amelynek technológiai megoldásai számos részletet inspiráltak a most bemutatott koncepción is. Az Audi PB 18 e-tron formatervének megalkotása az új Malibu Design Loft-nál történt.

Az Audi PB18 e-tron 2018. augusztus 23-án 17 órakor mutatkozik be a Laguna Seca-i versenypályán. A tanulmány ezután a legendás „The Quail” névre hallgató járműbemutatón lesz látható augusztus 24-én reggel 8 és délután 16 óra között. Az Audi ezután még egyszer kiállítja tanulmányautóját Laguna Secában augusztus 25-én 8.30 és 18 óra között, majd zárásképpen augusztus 26-án vasárnap tekinthetik meg az érdeklődők a tanulmányt a Pebble Beach Concours d’Elegance keretén belül. A tanulmányautó világpremierjével párhuzamosan az Audi veterán autók egész sorával illetve számos nagy teljesítményű járművel érkezik az eseményre.