Átütő Ferobox siker Szentesen

 A Ferobox-bunyósok átütő sikerét hozta a szentesi bokszgála: Bedák Zsolt és Nagy Lajos Márk megvédte nemzetközi bajnoki övét, klubtársaik pedig meggyőző diadalokkal örvendeztették meg a publikumot.

A kevéssel tíz óra előtt kezdődő „nagyelőadás” előtt hangulatfokozónak szánt összecsapásoknak köszönhetően azért simultak a ráncok az MTVA-s premier miatt aggódó promóter Rácz Félix arcán. A Ferobox Event vezéralakja már a televíziós program előtt több olyan bokszolóját is bevetette, akire máskor sokkal rangosabb helyen is számíthat – és egyikük sem okozott csalódást.

Laki Róbert (5-0, 1 K. O.-T. K. O.) és a szentesiek kedvence, Nagy „Lütyő” Imre (10-4, 4) négy menetben pontozással abszolválta a kötelező feladatot, Baranyi Richárd (7-0, 6) pedig újfent igazolta, matektanárnak sem lenne utolsó. Háromszor is számoltatott, mire a mérkőzésvezető leléptette az addigra erejével teljesen elkészülő Harisz Csolakovicsot (5-3, 4). A remek felvezetés tán jött az este első címmérkőzése, amelyen Nagy Lajos Márk (18-0, 10) első alkalommal tette kockára az idén márciusban megszerzett WBO youth bajnoki övét. Márk a stabil német Toni-Joel Caminnal csapott össze, és 10 harcos menet után, az első menetben megrepedt bordától hátráltatva, megérdemelten nyert egyhangú pontozással.

A cirkálósúlyú Szellő Imre (1-0) sem akart lemaradni újdonsült klubtársai mögött, a profik közötti sikeres bemutatkozását egy pillanatig sem veszélyeztette Pata Berikasvili (17-17, 6). A közelmúlt egyik legjobb magyar amatőr bokszolója ugyan egyszer sem tudta padlóra küldeni grúz riválisát, mi több, még egy kellemetlenül vérző fülsérüléssel is meg kellett küzdenie, de döbbenetes fölénye miatt az egyhangú pontozásos sikere jogosságához kétség sem férhetett.
Szellőtől is sokan várták a K. O.-t, a nagyváltósúlyú Kovács Attilától (33-4, 19) talán még többen, de itt is csalódniuk kellett, igaz, itt legalább volt leütés. Vipera a harmadik felvonásban padlóztatta a horvát Ivo Gogosevicet (7-3-1, 3), aki azonban erőre kapott, és lábon kihúzta a hátralévő meneteket. Mi több, ellencsapásokra is futotta az erejéből, mulatságos módon a végén még győztesként is megünnepelte magát, de a bírókat nem tudta  becsapni. Kovács sima pontozással nyert, bemelegítve az őszi címmérkőzésére.

A szentesi gála legparázsabb ütközetét a főmérkőzés, a Bedák Zsolt (21-1, 8)-Amor Belahdj Ali (13-3-1, 2) hozta. A WBO Európa-bajnoki övéért kiírt találkozón 10 meneten keresztül verte egymást a két fél, elsöprő fölénybe egyikük sem tudott kerülni – de ettől is volt olyan látványos az ütközet. Egy vétlen fejelés következtében a francia kihívónak a találkozó derekán felrepedt a bal szemöldöke, de ez ahelyett, hogy lelasította volna, inkább felpaprikázta. Néha ő is meglepte Bedákot, ahogyan ez fordítva is igaz volt. Így aztán érdeklődve várta a szentesi publikum a pontozók döntését – ami megosztott volt. Az első bíró 97:93-mal a francia kihívót látta jobbnak, a következő kettő viszont 97:93 és 96:94 arányban Bedákot hozta ki, ami azt jelenti, hogy az öv továbbra is a Ferobox kiválóságának derekán feszülhet. „Nagyon kellemetlen stílusú volt az ellenfelem, sokat szabálytalankodott, és az az igazság, olykor én is enervált voltam. Nem tudtam úgy meghúzni az ütéseket, ahogyan szerettem volna” – adott magyarázatot a vártnál szorosabb győzelmére Bedák Zsolt.