Átadták Az év Tourinform iroda fenntartója és Az év TDM szervezete díjakat

Az év Tourinform iroda fenntartója és Az év TDM szervezete díjakat a 2014. február 1-i Turisztikai Évadnyitó Fogadáson adták át a Budapest Kongresszusi Központban.

 20140203

 

Ebben az évben a pécsi Tourinform fenntartója, valamint a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület nyerte el az elismerést. Az elismerő oklevélen túl a nyertesek mindegyike 1 millió Ft díjazásban részesül, az összeget marketingcélokra lehet felhasználni. Az év Tourinformátora, valamint Az év TDM menedzsere díjak átadására az Utazás kiállításon kerül majd sor.

A Magyar Turizmus Zrt. nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az országos Tourinform hálózat mindhárom szegmensének legjobbjai – az iroda, a munkatárs és a fenntartó is – elismerésben részesüljenek, ezzel is hangsúlyozva a bel- és külföldi turisták számára nélkülözhetetlen személyes információnyújtás fontosságát és a szakmai háttérmunka jelentőségét. A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére 2005 óta minőségbiztosítási rendszer is működik. A rendszer személyes, telefonos és írásos ellenőrzésből áll, külön hangsúlyt fektetve a vendégbarát ügyfélkezelésre és információnyújtásra, s a szakmai munka színvonalának emelésére.

Az év Tourinform iroda fenntartója címet 2007-ben alapította a Magyar Turizmus Zrt. A címre az MT Zrt. regionális marketing igazgatóságai és a Tourinform Szövetség tesznek javaslatot. Az év TDM-szervezetének járó elismerést 2011-ben alapították, a jelölteket a szakmai munka értékelése és a kialakított partnerségi kapcsolataik alapján a Magyar Turizmus Zrt. és a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztálya nevezi meg. Az esélyesek nevezését ez esetben az említett szervezetek képviselőiből álló szakmai értékelő csoport bírálja el, majd a döntést a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója hozza meg.

Az Év Tourinform iroda fenntartója 2013-ban: Irány Pécs Turisztikai Információs és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.

A tíz jelölt 2013-ban: az alsóörsi, a békéscsabai, a nagykanizsai, az ópusztaszeri, a pécsi, a sátoraljaújhelyi, a szentendrei, a székesfehérvári, a tihanyi, és a vásárosnaményi Tourinform irodák fenntartói. A döntést a díj kiírója, a Magyar Turizmus Zrt. hozta meg próbavásárlás és a jelölési kritériumok alapján. Összesítve a különböző döntési szempontokat, a pécsi Tourinform iroda fenntartója, az Irány Pécs Turisztikai Információs és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. nyerte el 2013-ban Az év Tourinform iroda fenntartója díjat.

A pécsi Tourinform iroda 20 éve alakult, akkor még megyei hatókörrel. Az országban az elsők között itt alakult meg turisztikai desztináció menedzsment – azaz TDM – szervezet, melynek feladata Pécs mint turisztikai desztináció versenyképes termékké fejlesztése és piacra vitele, valamint a látogatók kiszolgálása. Az Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. szorosan együttműködik a Pécs Turizmus Egyesülettel. Munkatársai a város főterén működő korszerű, felújított és akadálymentes Tourinform irodában évi 28 ezer látogatót szolgálnak ki, turisztikai információkat, szolgáltatásokat nyújtanak a Pécsre érkező vendégeknek. Marketingtevékenységük szakmaisága példaértékű, kiemelkedő projektjük az Irány Pécs! turisztikai kártya bevezetése.

Az év TDM szervezete 2013-ban: Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület

A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület 2009-ben alakult, azzal a szándékkal, hogy a környék turizmusban érintett vállalkozásait összefogja, és a Mátrát a hazai turisztikai paletta méltó helyére emelje. Az egyesület sikeres pályázat után a TDM-rendszer helyi szintjét látja el a térségben. A szervezet a szereplők együttműködésében, a desztináció termékfejlesztésében és piacra vitelében évek óta jelentős és meghatározó szerepet vállal. A TDM üzemelteti a gyöngyösi Tourinformot, ahol évek óta remek szakemberek dolgoznak és a turisták tájékoztatásán túlmenően is sokat tesznek a térségükért. A tagsági kör jól lefedi a szolgáltatói hálót: a térség jelentős, meghatározó szakmai szereplői mind TDM tagok, a tagság bővülése folyamatos.

A tudatos fejlesztésekhez, a tartósan pozitív trendeket mutató vendégadatokhoz a szolgáltatói- és önkormányzati kör szoros együttműködése párosul. A TDM tagság és a szervezet célzott tevékenysége hatékonyan segíti elő Gyöngyös-Mátra újrapozicionálását, a hegyvidéki aktív turizmus fellendítését.

A TDM pályázati projekt végrehajtása a célokat szem előtt tartó, szakszerűen menedzselt.

Az Észak-magyarországi régió utóbbi években egyenletesen jól teljesítő, kiemelkedő desztinációja Gyöngyös-Mátra térsége, ahol jelentős szálláshelyfejlesztések, valamint aktív attrakciós és szolgáltatásfejlesztések zajlottak, zajlanak. Két új, két megújuló négycsillagos hotelt, egy megújult színvonalas kempinget, kalandparkot és síparkokat adtak át a közelmúltban, korszerűsítették a Kék-túra mátrai útvonalát is. A desztinációban a vendégéjszakák száma 2013-ban várhatóan újra 10% fölötti növekedést mutat, s az attrakciós helyszínek látogatóinak száma is folyamatosan nő.

Az év Tourinformátora 2013-ban: Vadkerti-Tóth Rita, Tourinform Kiskunmajsa

A Tourinform Szövetség 2004-ben alapította meg Az év Tourinformátora díjat, amelyet minden évben a legeredményesebb munkatárs kap. 2011 óta a díj a Tourinform Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. közös díja.

A Tourinform irodák munkatársai, valamint a Tourinform Szövetség elnökségi tagjainak szavazatai alapján a díjat 2013-ban Vadkerti-Tóth Rita, a Tourinform Kiskunmajsa irodavezetője  nyerte el.

Az év TDM menedzsere 2013 díjat Lencsés Tamara, a Bakony-Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.. TDM menedzsere kapja.

Mindkét díjazott a 2014. évi Utazás kiállításon veheti át az elismerést.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*