Átadták a “fenntarthatósági Oscar díjakat”

Szombaton ünnepélyes díjkiosztó rendezvénnyel lezárult a 2015-ös Energy Factory interaktív vetélkedő.

 Az Energy Factory a közös élmény és hatásos kommunikáció játéka

A versenyben 10-18 éves diákok formai kötöttségektől mentesen, tetszőlegesen választott eszközökkel mondják el környezetüknek, hogy számukra mit jelent a fenntarthatóság. Az idei versenyre jelentkező félszáz csapat közül 12 jutott a döntőbe.

A 12 projekt közül a neves közéleti személyiségekből és szakemberekből álló zsűri választotta ki a győztest, és tőlük vehették át a nyertes csapatok az értékes díjakat. Az idei zsűriben Für Anikó színművésznő, Pál Dénes, énekes, Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója, Balogh Gábor világbajnok öttusázó, Galler András, Indián, videóklipp rendező, Orbán Tibor, a MATÁSzSz elnöke, az Ökocímke védnöke, és Mészáros Lajos villamosmérnök, tervező foglaltak helyet.

Az izgalmas és látványos díjátadónak idén a Gyerek Sziget nagyszínpada adott helyet és stílusosan Istenes Bence vezényelte le, mint rutinos Factory műsorvezető.  A több mint száz résztvevő az idei témának megfelelően, szikrázó napsütésben izgulhatta végig  a show műsort.

A főnyereményt, a 300 fős ajándék  gigabulit egy 5 fős kiskunhalasi gimnazista csapat  vihette haza, akik nem kevesebbet vállaltak és teljesítettek, mint egy különleges napóra készítését városuk egyik frekventált terére.

Robbanj be a köztudatba!

A nyertesek között volt még színházi előadás (kőszínházban!), elindult egy startup vállalkozás, született szuperhős, akinek a kalandjait naponta nyomon követhetjük, egész napos fesztivál Kecelen, jótékonysági futás Budaörsön…

Az Energy Factory hamarosan folytatódik a következő évaddal!

Az idei díjazottak:

  • A 2015-ös Energy Factory fődíját a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium Bibó Napóra csapata nyerte
  • Kommunikációs különdíj: a Kalocsa Város Uszoda és Gyógyfürdő által nevezett Fényrobbantók csapata
  • A fenntartható projekt különdíj: a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Fényfutárok csapata
  • A legnagyobb hatást elért projekt: a Keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és óvoda két csapata, a Napsugár és a Green-Team csapat
  • Legkreatívabb projekt: a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Szemfényvesztők csapata
  • Ökocímke különdíj: a Kisteleki Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Szakközépiskola, ETIPAFG csapata
  • Legjobb támogató pedagógus: Török Krisztina és Kóczián Gábor
  • Legjobb projektmenedzser: Bozó Bendegúz, a Fényrobbantók csapatából
  • Legjobb mentor: Szabó Ádám, a Green-Team mentora