ÁRPÁD gyorssínautóbusszal a XIX. Egri Bikavér Ünnepre 2015. július 11-én

MÁV Nosztalgia Kft.  járműflottájának egyik legkedveltebb tagjával az utazhatnak a nosztalgiautazást kedvelők Egerbe. A XIX. Egri Bikavér Ünnepen( link: http://www.bikaverunnep.hu/hu/fesztivalrol ) a borvidék legjobb borai mellé a környék legismertebb szakácsai készítik el specialitásaikat. Remek nedűk, kiváló zamatok, csodás ízek, koncertek és zene kifulladásig, valamint borgasztronómiai bemutatók, családi programok, traktoros gyorsulási- és szépségverseny várja az érdeklődőket.

Egykor a MÁV fővonalain nyújtottak magas színvonalú vasúti szolgáltatást a Ganz és Társa gyár által 1934 és 1940 között gyártott, 110 km/h sebességgel közlekedő gyorssínautóbuszok.

A 7 példányt számláló sorozatból mindössze a 23-as pályaszámú, Tas névre keresztelt jármű maradt meg, melyet 1987-ben újítottak fel.

Az ismételt üzembe helyezés alkalmával a típus “családfőjének” tiszteletére a jármű nevét Árpádra módosították.

Az  ÁRPÁD gyorsínnautóbusz  64 férőhelyes, két légterű utasterében komfortos, 4 fős páholyokban foglalhatnak helyet a vendégek.

A fedélzeti büfében pedig frissítők vásárolhatók az utazás teljes ideje alatt. Az oda úton üdvözlőitallal kínálják az utasokat,  akikre a visszaúton apró meglepetés is vár!

Az utazás alkalmával  Törzsutasok Passportjába

(link: http://www.mavnosztalgia.hu/hu/content/torzsutas_program) 1 pecsét kerül.

Az Árpád motorkocsira részvételi  jegyek 7.99o Ft/fő áron elővételben válthatók, a MÁV Nosztalgia Kft. Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágány melletti jegyirodájában.

Tel.: 269-5242. A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a névre szóló helybiztosítást.

További bővebb információ a www.mavnosztalgia.hu oldalon.

(link: http://www.mavnosztalgia.hu/hu/programs/show/791 )