Arany Sanyi Díj három kategóriában

A Bécsi Gazdasági Kamara idén is megválasztotta az osztrák főváros legjobb kerthelyiségeit. A Goldener Schani – Arany Sanyi Díjat három kategóriában osztották ki, a legjobb szabadidős projektek pedig külön elismerést kaptak.

 Cirque Rouge

Mintegy száz bécsi vendéglátós jelentkezett a Gazdasági Kamara hagyományos díjára, a Goldener Schani-ra, amellyel az osztrák főváros legszebb kerthelyiségét díjazzák. Az elismerés onnan kapta a nevét, hogy Bécsben Schanigarten-nek nevezik a vendéglők kerthelyiségét, teraszát.

A klasszikusok kategóriájában idén a Freiwild – hörBAR.trinkBAR.essBAR (1040, Mühlgassse 20.) szerezte meg az első helyet, míg a zöldben található kerthelyiségek közül a Klee am Hanslteich (1170, Amundsenstraße 10.) lett a legjobb. A legszebb rejtett gyöngyszemnek egy belvárosi oázis, a Gasthaus zur Goldenen Glocke (1050, Kettenbrückengasse 9.) kerthelyiségét találta az újságírókból, dizájnerekből, építészekből, köztisztviselőkből és a gazdasági élet szereplőiből álló zsűri.

Külön díjjal, Goldene Jetti-vel jutalmazták a legjobb bécsi szabadidős projektet. Erre az elismerésre olyan vállalkozások pályázhattak, amelyek sikeresen megvalósított innovatív koncepciójukkal fenntarthatóan gazdagítják az osztrák főváros életminőségét. A díj a mára fogalommá vált bécsi jellegzetességről, Jetti néniről (Jetti Tant) kapta a nevét, aki egykor a gyerekek szórakoztatásáról gondoskodott az úri családoknál.

Test és lélek kategóriában a Waldseilpark Kahlenberg (www.waldseilpark-kahlenberg.at) vihette haza az elismerést. A fák koronája között kialakított kötélpark ügyességet, rátermettséget és jó egyensúlyérzéket igénylő akadálypályával várja a kalandra és élményre vágyókat.

Kultúra és élmény kategóriában a Cirque Rouge (www.cirque-rouge.com) elnevezésű rendezvénysorozaté lett a Goldene Jetti Díj. A Volkstheater Vörös Bárjában 2-3 havonta megrendezett különleges hangulatú táncos estet börleszk elemek teszik egyedülállóvá és utánozhatatlanná.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*