Április 27-től a fővárosi tömegközlekedést csak kendővel, sállal eltakart arccal, vagy maszkban lehet igénybe venni

szamaszk

Fotó: Juhász Melinda

Ismét lezárják a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot a hétvégére a koronavírus-járvány miatt, továbbá április 27-től csak eltakart arccal lehet majd utazni a tömegközlekedés járatain – jelentette be Karácsony Gergely pénteken a Facebook-oldalán.

 
Az előző héthez hasonlóan kénytelenek lezárni most is a Margitszigetet szombaton és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között – mondta el a főpolgármester videóüzenetében.
A főpolgármester közölte, hogy a III. kerületi polgármester hasonló módon jár el az Óbudai-sziget és a Római-part kapcsán. Bejegyzése szerint a futók, szigorúan betartva a 10 méteres követési távolságot, a kora reggeli és esti órákban ki tudnak menni sportolni a Margitszigetre.
Ahhoz, hogy fokozatosan enyhíteni lehessen majd a járvány megfékezése érdekében bevezetett korlátozásokon, most további szigorításokra van szükség – mutatott rá.
Karácsony Gergely bejelentette azt is, április 27-től a fővárosi tömegközlekedést csak kendővel, sállal eltakart arccal, vagy maszkban lehet igénybe venni.
A döntést a városvezetés Bécs példáját követve hozta meg, és ma úgy tudunk segíteni legjobban egymáson, ha így utazunk a közösségi közlekedés járatain – mondta a főpolgármester.
A Főpolgármesteri Hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményben tudatta azt is, Karácsony Gergely utasította a Budapesti Közlekedési Központot, hogy május 4-étől megnövelt járatszámmal készüljön az érettségik napjaira, csökkentve a tumultust a várhatóan növekvő utasszám ellenére.
A közlemény szerint a sportolás közbeni kötelező távolságtartásról a jövő héttől táblák is figyelmeztetnek a Margitszigeten.
A hivatal arról is tájékoztatást adott, hogy Budapest is csatlakozik ahhoz az európai szolidaritási akcióhoz, amelyet bukaresti művészek indítottak el és amelynek során fényfestést közvetítenek élőben a Városháza Facebook-oldalán este 9 óra 9 perctől. MTI