Apnoé: Hegylakó lemezbemutató koncert

  1. február 6. (szombat), 20.00, Fonó Budai Zeneház

Előzenekar: Anyám és Nyulam

A lemezbemutató koncert vendégei:

Unger Balázs (cimbalom)

Szokolay Dongó Balázs (fúvós hangszerek)

A rock- és a népzene lendületét féktelen jókedvvel összekapcsoló Apnoé zenekar 2016. február 6-án a Fonó Budai Zeneházban mutatja be legfrissebb albumát, a Hegylakót. A lemezbemutató koncert két népzenész vendége Unger Balázs és Szokolay Dongó Balázs lesznek.

Az Apnoé zenekar műsorában együttműködik tradíció és innováció, hagyomány és megújulás: a régiből építkezik, de mai tartalmakat hordoz. Rock and rollba oltott sűrű csárdás, kuruc funky és pszichedelikus legényes, százéves dallamok és kortárs tánczene fonódik össze lüktető egésszé. A zenekar nem mindennapi hangszerelésben, erdélyi vonósbandákat idéző lendülettel muzsikál, stílusteremtő munkájuk gyümölcse valóban új, friss műfaj: a “powerfolk”.

Tavaly év végén jelent meg az új lemezük, amely sokban különbözik az eddigiektől – kicsit rockosabb és klasszisokkal jobb hangzású. Ez többek között Takács Zoltán „Jappánnak” köszönhető, aki a Heaven Street Seven billentyűse, és amellett, hogy kiváló muzsikus, sok magyar zenekar nagyszerű producere is. A nótákat a pesterzsébeti ABnormal Stúdióban rögzítették, ahol a hangmérnök Phillip László, az Üllői Úti Fuck egykori basszusgitárosa segítette az Apnoét abban, hogy kihozza magából a maximumot.

A jókedv garantált – hiszen ahogy a kiváló zenészekből álló banda az előző lemezzel megtanította, hogyan kell „vígan járni”, az új album Holnapra című számában azt üzeni: „mostantól jókedvű vagyok”! Pozitív energiák, dübörgő rock és erős, lendületes népzene: erről szól a „powerfolk”.

A zenekar tagjai:

Csiba Júlia – ének

Mesics György „Mesó” – hegedű, gitár, ének

Takács Gergely – gitár, koboz

Alasztics Balázs – szaxofon

Kovács Áron – basszusgitár

Kovács Gábor – dobok

A Hegylakó című lemezük a Gryllus Kiadó gondozásában jelent meg.

Jegyár:

elővételben 1000 Ft

helyszínen 1500 Ft

Bőveb információ: www.apnoe.hu