Apai felelősség – előadás és kerekasztal-beszélgetés

Asztalfőre ülni? Szeretettel, de határozottan nevelni? Játszani, nevetni, példát adni, gondoskodni… csak néhány fontos dolog az apai feladatokból. Miként adhat példát egy apa a gyerekeinek? Hogyan dolgozhatjuk fel, ha mentális vagy fizikai fogyatékkal született gyermekünk van? Hogy szeressük Őt jól? Családi dinamika, szigorúság, tisztelet és ki nem mondott érzelmeink? Most minden felszínre kerülhet. Rendhagyó előadás az apaságról.

 Apai felelősség - előadás és kerekasztal-beszélgetés

Időpont: 2019. április 16. (kedd) 18.00-19.30

 

Helyszín: Villányi úti Konferenciaközpont

Előadók: Bedő Imre, Férfiak Klubja, alapító

   Kisari Károly, Gránit Oroszlán Apa Példakép díjas édesapa

Kerekasztal-beszélgetésben: Polus Enikő, mentálhigiénés szakember

Moderál: Tibenszky Moni Lisa, újságíró, Felelős Szülők Iskolája, alapító

Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója, író, és igen keresett tréner. Előadásaiban a párkapcsolat, a férfi-nő szövetség fontosságát, az apa-fia minőségi időt, a hagyományápolást járja körbe, megmutatva ezek megtartó és személyiségfejlesztő szerepét, erejét. “Nem lehet mindenki gazdag, híres vagy szerencsés, nem születhet mindenki ezüstkanállal a szájában. Jó ember viszont bárki lehet, és ez a világ legigazságosabb dolga. Jó embernek lenni döntés kérdése, és ezt a döntést bármikor lehetőségünk van meghozni.” – fogalmazott Bedő Imre.

Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke, a Férfiak Klubja 2018-as II. Gránit Oroszlán Példakép Díj APA kategóriája győztese. 2000-ben született Down szindrómás gyermeke, Eszter, mely életesemény új feladat elé állította Őt. Létrehozta a Csodavár fejlesztőközpontot, hogy a hasonló élethelyzetben élő családoknak segítsen. Személyes misszió, ami azóta közösségeket épít. Az elmúlt években bejárt “útjáról” beszélgetnek az előadás keretében. „Ez a díj azoknak az apáknak szól, akik felvállalják a fogyatékossággal született gyermeküket, és apaként, társként egyaránt helytállnak a nehezebb körülmények ellenére is.” – tette hozzá a díjról a győztes.

A két előadást követően kerekasztal-beszélgetésben járják körbe a férfi-apai szerepeket, melyben segítségükre lesz Polus Enikő, mentálhigiénés szakember, aki a családi szokásokat, a férfi szerepeket és a speciális életutakat kutatja, támogatja nap, mint nap.

További információ: https://www.facebook.com/events/260675368157815/