Anyák napja a Ringatóval a Millenárison

A világon minden édesanya békét akar, napjainkban azonban sajnos ez nem mindenkinek adatik meg. Anyák napján gondoljunk most ezekre az édesanyákra – mondta Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke vasárnap Budapesten.

    A Kincs a Ringatóval közös rendezvényt tartott a Millenáris Fogadójában, ahová koncertekre, közös éneklésre és zenélésre várták a kisgyermekes családokat. A Ringató a kisgyermekek zenei nevelésére épülő, Magyar Örökség-díjas módszer, amelyet 2004-ben alapított Gróh Ilona.
    Fűrész Tünde köszöntőbeszédében kiemelte: a Ringató a BOK-csarnokban több Ukrajnából, a háború elől menekült édesanyának és gyermekének tartott foglalkozásokat. “Legyen az idei anyák napja a szeretet és a béke ünnepe” – mondta.
    Mint elhangzott, Magyarországon először 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt kezdeményezésére tartottak anyák napját. A Kincs a koronavírus-járvány miatti két év kimaradás után idén először lehet együtt a Ringatóval a Millenárison, és ünnepelheti az anyai szeretetet.
    A rendezvényen Dankó Virág, a Millenáris ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a vasárnapi anyák napi esemény a lezárása a Millenáris húszéves születésnapi ünnepségsorozatának.
    “Nagy öröm számunkra, hogy a mai napon az újjászülető Millenáris Fogadót is ünnepelhetjük, és azt is, hogy a hatalmas parkkal, fejlesztéssel bővülő intézmény gazdái lehetünk. Sok-sok családi és közösségi programmal várjuk a látogatókat a jövőben” – mondta Dankó Virág.

MTI