Angliában is bemutatkozott a Teqball

A szakmai közönség elé lépett és sikerrel mutatkozott be a Teqball a futballal foglalkozó egyik legjelentősebb rendezvényen, az angliai Manchesterben szeptember elején megtartott Soccerexen. A profi játékosok értékes visszajelzései mellett az eseménynek köszönhetően az azóta eltelt időben viszonteladókkal és angol labdarúgócsapatokkal körvonalazódik hosszabb távú együttműködés.


A magyar gyökerű, de nemzetközi hátterű start-up vállalkozás által kifejlesztett merőben új, futballalapú Teqball a több éven át tartó fejlesztési és tesztelési időszak után a labdarúgó-világbajnokság idején lépett ki a szélesebb nyilvánosság elé, most pedig elérkezett az idő, hogy a szakma is testközelből is megismerje az újdonságot az angliai Manchesterben megtartott Soccerex nemzetközi konferencián (Soccerex Global Convention). Az immár 19 éves múltra visszatekintő piacvezető Soccerex eseménysorozat nem véletlenül volt hatékony terepe a bemutatkozásnak, ugyanis az éves szinten 19 milliárd euró árbevételt generáló futballiparág krémje képviseltette magát a szeptember elején megtartott rendezvényen, összesen 4500 döntéshozó fordult meg a konferencia és kiállítás öt napja alatt.

„Mivel Anglia a futball hazája, a Teqballt elsőként mindenképpen ott szerettük volna bemutatni a szakmai közönségnek, a manchesteri Soccerex konferencia pedig tökéletes alkalmat kínált erre” – mondta el Borsányi Gábor, a Teqball ötletgazdája és egyik fejlesztője. Az esemény ideje alatt több százan megfordultak a Teqball standjánál, neves és ismert labdarúgók pedig komolyan érdeklődtek az új sport iránt, többek között az 1970-es világbajnok brazil válogatott egykori klasszisa, Carlos Alberto Torres is szorosabb együttműködés kialakításáról tárgyalt a magyar küldöttséggel. Rajta kívül többek között az argentin válogatott tagjaként 1978-ban világbajnokságot nyert Ossie Ardiles; a Manchester Unitedot négy évig szolgáló francia válogatott Louis Saha; az angol a Chelsea-ben nyolc évet eltöltő olasz Gianfranco Zola; valamint az angol háromszoros freestyle focivilágbajnok, Andrew Henderson is elismerően szólt az új sportról.

„Az egykori és még aktív labdarúgók visszajelzései nagyon fontosak számunkra, hiszen a termékfejlesztés további szakaszaihoz kiváló útmutatással szolgálnak nekünk” – hangsúlyozta Huszár Viktor, a Teqball technikai ötletgazdája. „Azért is volt fontos számunkra, hogy megmutathassuk magunkat a Soccerexen, mert a labdarúgás iránt érdeklődő hobbijátékosok mellett számítunk a profi futballisták, az őket nevelő egyesületek, valamint az ezeket összefogó szövetségek érdeklődésére is szerte a nagyvilágból. Ilyen szempontból kifejezetten sikeresnek tekinthető részvételünk a konferencián, ugyanis az azóta eltelt időszakban többek között a Manchester City, a Manchester United, valamint az Everton együttese is komoly érdeklődést mutatott a találmány iránt, valamint az Angol Orvosi Kamara (BMA) vezetője is felvette velünk a kapcsolatot a rehabilitáció terén mutatkozó lehetőségek miatt” – tette hozzá a szakember.

A Teqball csapata a legutóbbi sikereken felbuzdulva újabb személyes bemutatókon ismerteti meg a majdani felhasználókkal a Teqballt, így a következő alkalommal egy Dubajba szervezett szállodaipari konferencián és vásáron lesznek jelen kiállítóként október közepén.