Amerikai elnökválasztás – Hillary Clinton férjével együtt szavazott

Hillary Clinton, a Demokrata Párt elnökjelöltje már korán reggel leadta szavazatát a keddi amerikai elnökválasztáson.

    Hillary Clinton és férje, Bill Clinton volt elnök helyi idő szerint nyolc órakor jelent meg a New York melletti Chappaqua egyik iskolájában, ahol a választási helyiséget berendezték. Az elnökjelölt fotósok és kamerák kereszttüzében, széles mosollyal érkezett, láthatóan frissen – annak ellenére, hogy éjjel két óra körül fejezte be kampányzáró gyűlését Észak-Karolinában.
    A Clinton házaspár nem adott interjút, nem kommentálta a helyzetet.
    A demokraták alelnökjelöltje, Tim Kaine még korábban szavazott a virginiai fővárosban, Richmondban. Ő készséggel állt az újságírók rendelkezésére, s rövid nyilatkozatában hangsúlyozta: “Mi vagyunk azok, akik – amennyiben győzünk – ütőképes csapatot tudunk felállítani, és képesek vagyunk értésre adni, hogy mindenki kormánya akarunk lenni”.
    Az amerikai sajtó jelentései szerint a kora reggeli órákban a keleti parton – ahol az időeltolódás miatt korábban, közép-európai idő szerint délben kezdődött a voksolás – meglepően sokan jelentek meg az urnáknál, a szavazók nem érdektelenek. Egyes településeken már a szavazóhelyiségek megnyitása előtt egy-két órával sorban álltak az emberek.
    A több mint kétszázmillió amerikai közül 42 milliónyian már a választás hivatalos napja előtt, az úgynevezett korai szavazásokon leadták voksukat.

Forrás:MTI