Alonso Buttonal karöltve támad 2015-ben

A McLaren sajtótájékoztatón jelentette be csütörtökön, hogy jövő évben az Alonso-Button párossal áll rajthoz. Ron Dennis csapatfőnök szerint azért kellett a bejelentéssel ennyit várni, mert

ilyen-olyan okok miatt elhúzódtak a tárgyalások Jensonnal.

Alonso szerződtetését pedig így magyarázta a brit:

Alonso rendelkezik a négy E-betűs szóval – experience (tapasztalat), expertise (szaktudás), enthusiasm (lelkesedés) és Energy (energia).

F1 - RUSSIAN GRAND PRIX 2014

Fotó: DPPI – Amber PR

Jövőre a McLaren motorpartnere a Forma-1-be újra beszálló Honda lesz. A japánok roppant eltökéltek, és a kezdetektől fogva ragaszkodtak ahhoz, hogy a csapat 2015-ös pilótapárosa nagyon erős legyen. Alonsót már egy évvel ezelőtt megkeresték, hogy vezetne-e náluk 2015-től. Leigazolása annyiból azonban mégiscsak pikáns, hogy a 2007-es szezon végén a spanyol pilóta nem éppen kellemes emlékekkel távozott az angol csapattól: Hamiltonnal folytatott rivalizálása az egész évre rányomta a bélyegét, és végül sem ő, sem angol csapattársa nem lett akkor világbajnok.

Button megtartása mellett leginkább az szólhat, hogy nagyon tapasztalt versenyző, és ráadásul dolgozott már a Hondával. Emellett pedig egy szokatlanul – egyesek szerint túlzottan is – udvarias pilóta, akit modora miatt sokan kedvelnek. Alonso valószínűleg ezért támogatta inkább az ő, és nem Magnussen szerződtetéstét.