Alkalom szüli a Hooligan(s)t

Igazi rock’n’roll arcokhoz híven bolygatták fel a Fesztiválköztársaságot a Hooligans tagjai. Csipáék azt vallják, egész életük egy fesztivál, s ha már a Szigeten voltak, meglátogatták az amerikainak kedvenc whiskey-ének standját, ahol pillanatok alatt mindent a feje tetejére állítottak. Először festékszóróval támadtak néhány hordóra és egymásra, majd üres üvegekkel és szájharmonikával hangszerelték újra egyik slágerüket.

 

10 nap alatt 2400 kilométert tesznek majd meg a huligánok, a miniturné előtt azonban egy kis szórakozásra is maradt idejük. A zenészek a helyszínre érkezve egyből Jack bácsi rezidenciája felé vették az irányt, ahol megmutatták, mi történik, ha festékszóró, üres üveg és szájharmonika kerül a rockerek kezébe.

„Minden nyáron kitalálunk valamit, amivel feldobhatjuk a koncertjeinket. Ezek a legtöbbször spontán ötletek, alkalom szüli a huligánt. De olyan is volt, hogy az egész csapat bajuszt növesztett, és úgy léptünk fel minden koncerten a szezon végéig. A hordófestésnél ezt próbáltuk ábrázolni, persze kicsit szabadon értelmezve, így én nemcsak a hordót, de Endit is kipingáltam” – kezdte Csipa.

A zenészek olyannyira belemerültek az alkotásba, hogy alkalmi hangszereket ragadva, üres üvegek, hordókés szájharmonikák segítségével értelmezték újra Paradicsom című számukat.

Hosszú évek óta nemcsak zenésztársak, de barátok is vagyunk a srácokkal, így együtt szinte bármilyen eszközből képesek vagyunk dallamokat előcsalogatni. Most arra is rájöttem, hogy akkor sincs veszve semmi, ha kiürül a whiskey-s üveg – még mindig lehet belőle hangszer. Bár nem tudom mennyire örülnének a szimfonikusok, ha a decemberi közös koncertünkön a szokásos hangszerek helyett két üveget, és egy szájharmonikát kapnánk majd elő” – mesélte Kiss Endi, aki a zenélést követően a dartsozással is megpróbálkozott, sőt még céltáblának is beállt, hogy letesztelje beletalálnak-e a többiek a hasára felfestett körbe.

Egy baráti tanács a Jack Daniel’s-től: Tarts mértéket az alkoholfogyasztásban!