Alig van már jegy Plácido Domingo operaházbeli fellépésére

DSC_1061_resize

Fotó: Juhász Melinda

Alig kapható már jegy Plácido Domingo február 6-i operaházbeli fellépésére – mondta az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

    Az Operaház szerdán jelentette be, hogy az óriási érdeklődésre tekintettel nagyobb befogadóképességű estéllyé alakítja február 6-i Shakespeare-bálját, a spanyol sztár fellépését így több mint 1200-an élvezhetik az Andrássy úti palotában. A bejelentés után hatalmas jegyvásárlási hullám indult el, a több száz megnyílt helyből mostanra alig maradt néhány – mondta Ókovács Szilveszter.
    A főigazgató emlékeztetett arra, hogy Domingo utoljára 29 évvel ezelőtt lépett fel Magyarországon színházi környezetben, az Operaházban pedig most hallható először. Megjegyezte: sajnos nem kizárt, hogy a hamarosan 75. születésnapját ünneplő énekes most lesz utoljára hallható Magyarországon. Hozzátette azt is: csodálatos teljesítmény, hogy Domingo ebben a korban is képes még világszínvonalon énekelni.
    Plácido Domingo az operaélet talán utolsó “nagy bölénye”, a néhány éve elhunyt Pavarottihoz hasonlóan nagy név, akit olyanok is ismernek, akikhez egyébként nem áll közel az opera – vélekedett Ókovács Szilveszter, aki szerint sok fiatalt is vonzhat Domingo fellépése.
    A Shakespeare-estélyen – szemben az eredetileg tervezett bál-formával – nem fedik le a nézőteret, ennek köszönhető, hogy – a harmadik emeleti helyekkel együtt – összesen több száz további vendéget tud fogadni a dalszínház.
    A főigazgató azt ígérte: a változtatás ellenére marad a báli hangulat, a külsőségek, a díszek, számos különtermet megnyitnak, és a jótékonysági árverés sem marad el. Természetesen nem változik a Shakespeare-tematika sem.
    Az új helyekre szóló jegyek olcsóbbak, mint az eredeti báli belépők. Azokat, akik báli belépőt vásároltak, külön helyszínekkel és szolgáltatásokkal kárpótolják – jegyezte meg.

Forrás:MTI