Alessandro Zaccone újabb két évre aláírt a Talmácsi Racinghez

Az olasz Superstock 600-as Honda Kupa idei bajnoka, Alessandro Zaccone két évvel meghosszabbította szerződését a Talmácsi Racinggel, így 2016 végéig biztosan a magyar gyorsasági-motoros világbajnok, Talmácsi Gábor csapatát fogja erősíteni.

A 15 éves tehetség idén év közben csatlakozott a magyar csapathoz, melynek színeit Bódis Richárdhoz hasonlóan a Superbike Világbajnokság betétsorozataként futó FIM Superstock 600-as Európa-bajnokság futamain erősítette. Legjobb eredménye 2014-ben a Misanóban elért 7. helye volt, de többször került közel a dobogós helyezés megszerzéséhez is az erős nemzetközi mezőnyben.
Tehetsége, korát meghazudtoló érettsége és példamutató hozzáállása nem kérdés, ezért Talmácsi Gábor és Schummer Károly csapattulajdonos a mai napon a legnagyobb örömmel jelentette be az ifjú olasz motoros szerződéshosszabbítását.
„Nagyon örülünk neki, hogy Alessandro újabb két évre elkötelezte magát velünk. 15 évesen a FIM Superstock 600-as Eb-mezőny egyik legfiatalabb tagja volt idén, de egyben az egyik leggyorsabb is, rögtön az első versenyétől kezdve. Év közben csatlakozott hozzánk, de egyből megtaláltuk a közös hangot, és nagyon gyorsan beilleszkedett. Neki és nekünk is ez volt az első évünk ebben a bajnokságban, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy innen csak felfelé vezet az út, és tovább fogunk fejlődni együtt. 2015-ben már a dobogós helyezéseket vesszük célba, és ha minden jól megy, 2016-ban a Moto2-be is együtt léphetünk fel. Egy nagyon jó srácot ismertünk meg a személyében, és száz százalékos a bizalmunk felé. Örülök, hogy ezt most hivatalos formában is sikerült rögzíteni, a szerződés aláírásra került, és együtt folytatjuk tovább a megkezdett úton” – mondta el Talmácsi Gábor.
unnamed