Albrecht Patrik és a Rallycross

Beszélgetés Patrikkal a Slovakiaringi Rallycross OB előtt.

2016-ban ismét a rallycross pályán láthatnak versenyezni a támogatóid, sporttársaid, barátaid, ismerőseid.

Mielőtt az első Slovakiaringi Országos Bajnoki futamról kérdeznélek, mesélnél az eddigi autóversenyzői pályafutásodról?
– Hat éves koromban kezdtem gokartozni. Az ott eltöltött 4 év alatt sikerült az országos bajnokságot megnyernem és voltam II. helyezett.

– Most 15 éves vagyok, a rallycrossban 2 éve versenyzem.
Az első évben Fuglauban, – a harmadik versenyen, ahol indultam – V. helyezést értem el. Összetettben az év végén is ötödik helyezett lettem. A második évben a Rabócsiringen és Nyirádon III. lettem a kategóriámban, a Slovakiaringen VI. helyezett lettem és összetettben az év végén szintén az V. helyen végeztem.

909-es rajtszámmal, egy Suzuki Swift rallycrossra épített versenyautóval állsz rajthoz a TQS Hungary színeiben. Mit is tudhatunk erről az autóról?
– SUZUKI 1.6 Sport, tuningolt motor egyedi váltóval, szélesített karosszériával, speciális rallycross futóművel, Toyo Proxes R888 gumikkal.
Édesapám Albrecht Zoltán a legjobb szakemberekkel együtt dolgozva építette nekem ezt az autót.

Kategóriádban a legtöbben ti lesztek. Ha végig nézed a sporttársaidat, hol szeretnél végezni a két napos verseny végén?
– Már nagyon várom az idei első futamot! Igyekszem bejutni a döntő hat közé, ott pedig ami a csövön kifér! Lássuk mi jön ki belőle!

Versenyeztél-e már a Slovakiaringen, ha igen milyen véleménnyel vagy a pályáról?
– Igen, tavaly versenyeztem már ott. Nagyon tetszik a pálya, jók a kanyarok! Sajnos a tavalyi versenyen a salakon volt egy nagy gödör, amibe sikerült beszállnom, ezért a futóművem “kicsit” megsérült. De reméljük az idei futamra sikerül orvosolniuk ezt a problémát.

Mit gondolsz, neked mi lehet az erősséged a többi sporttárssal szemben?
– A rajtjaim jók szoktak lenni, féktávokon sem vagyok rossz, kanyarban még tapasztalatot gyűjtök és szerénységben vagyok erős.

Támogatóim segítségét köszönöm: Superfly Dream Team Kft, Balu Transport Kft, nonstopgumi.hu, Albrecht Zoltán: Audi, BMW Mercedes Szerviz.

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu