Álarcos felvonulás és különleges fánkok a Farsangfarka Fesztiválon

Álarcos felvonulás, farsangi fánk-különlegességek, koncertek és gasztronómiai vásár is színesíti a Szentendrei Karnevál – Farsangfarka Fesztivál február 10-i és 11-i programját.

elmezbe öltözött résztvevő a Szentendrei Karnevál - Farsangfarka Fesztivál elnevezésű rendezvényen Szentendrén 2018. február 10-én. MTI Fotó: Mónus Márton

elmezbe öltözött résztvevő a Szentendrei Karnevál – Farsangfarka Fesztivál elnevezésű rendezvényen Szentendrén 2018. február 10-én. MTI Fotó: Mónus Márton

    A Fő téri nagyszínpadon jövő szombaton a Holdviola zenekar ad koncertet, vasárnap pedig a Besh o droM szórakoztatja majd a közönséget – olvasható a szervezők közleményében.
    A főtéren tűzkosarak mellett fényfestés gondoskodik mindkét este a hangulatról, napközben pedig a történelmi belváros utcáin a velencei karnevál hangulatát idéző maskarásokkal és szoboremberekkel találkozhatnak a látogatók.
    A rendezvény legnépszerűbb és leglátványosabb része a fáklyás-álarcos felvonulás lesz, amelynek keretében tűzzsonglőr produkciókat is láthatnak az érdeklődők.
    A nagyszínpadon mindkét napon át egymást követik a népzenei, világzenei, könnyűzenei koncertek, a gyerekeket pedig álarckészítéssel, gyerekműsorokkal és a szentendrei óvodások farsangoló produkciójával várják.
    A Dumtsa sétálóutca átalakul karneváli hangulatú gasztronómiai vásárrá, ahol a látogatók megízlelhetik a farsangi időszakra jellemző ropogós sülteket, a farsangi fánkok nagy választékát, de gazdag pálinkakínálattal és jótékonysági malac- és báránysütéssel is készülnek a szervezők.

Forrás:MTI