Akár esik akár fúj, továbbra is népszerű a Zsolnay Fesztivál és Egyetemi napok

Az eső sem riasztotta el az idei Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok családi- és gyerekprogramjaira, közösségi rendezvényeire, koncertjeire kíváncsiakat.

A Zsolnay Negyedet napközben birtokba vették a gyerekek, a családok. Továbbra is a legkedveltebbek közé tartozik a katalán művész által létrehozott Bringafirka játszótér, a 8-14 éves, a tárlatvezetés csínját-bínját kitanult diákok idegenvezetése a Negyedben, az interaktív és kézműves foglalkozások. A kicsik kipróbálják, a felnőttek fotózkodnak a kültéri installációkon, kelendőek a Zsolnay Kézműves Piac egyedi termékei.

Egy rockzenész és egy író találkozása csakis izgalmas lehet, így volt ez a tegnap a Háy Come Beck elnevezésű eseményen, ahol Háy János író, és Beck Zoltán, a 30Y frontembere adtak műsort. A Pécsi Tudományegyetem hallgatói ezúttal sport- és egészségnap keretében hívták fel a figyelmet az egészséges életre, többek között egy fesztivál okozta balesetekre, amibe a másnaposság elleni aerobik edzés is belefért. A napközben induló koncertek közül Tompos Kátya lemezbemutatója, a régizene kedvelőinek az Orpheon Consort koncertje és Pergolesi opera buffája okozott örömöt.

Különleges új helyszínen, az ipari műemlék Kemencetérben tartotta több alkalommal előadását a Vádli Alkalmi Színházi Társulat, Rabinovich album címmel. Az esti koncertek ismét teltházzal zajlottak a Ginkgo téren, a Pirogránit udvarban, az ÁrTér-ben és az E78 Koncertteremben. A legkiemelkedőbb koncertet ezúttal a Kodály Központban tartották, ahol igazi csemegét hallgathattak a résztvevők az Amadinda ütőegyüttestől Karácsony János és Presser Gábor vendégszereplésével. A 30 éves jubileumi hangulatban zajló koncertről felejthetetlen élményeket szerezhetett a közönség.

A fesztiválozók kiemelkedően nagy számban érdeklődtek a Zsolnay Negyed állandó kiállításai iránt, az amúgy is vonzó látványosságok látogatószáma sokszorosára emelkedett.

A programok tovább zajlanak, a koncerteket, foglalkozásokat a helyszínek befogadóképessége erejéig eső esetén is megtartják. A fesztivál második, harmadik és plusz egy napjának eseményei a www.zsolnayfesztival.hu oldalon, folyamatos, interaktív tájékoztatás, információk a facebook.com/zsolnayfestival Facebook felületen olvashatóak.

A fesztivál kisfilmjei itt tekinthetők meg:

Első nap:

https://www.youtube.com/watch?v=1D_0Ckjtdck

Második nap:

https://www.youtube.com/watch?v=2oImZOTD02A

A fentieken kívül mind a két film elérhető a Zsolnay Fesztivál & Egyetemi Napok honlapján is:

http://www.zsolnayfesztival.hu/fesztival_video