Ahol elfelejted, hogy gondod van – Rendhagyó iskolakezdés

A Nemzetközi Pető Intézet rendhagyó iskolakezdésére kapott szerkesztőségünk meghívást. 60 motoros vállalta, hogy elviszi motorozni a mozgásukban korlátozott gyerekeket. A felvonulás rendőri felvezetést kapott.

Rendkívüli, máshoz nem fogható érzés volt látni, ahogyan befutnak egymás után a nagyobbnál-nagyobb motorok, majd marcona lovasaik leteszik motoros csizmába bújtatott lábukat a földre, leveszik a fejükről a sisakot, majd pedig mosolyogva megfogják egy gyerek kezét. Ők mind apukák és anyukák, akik azért jöttek, hogy ezeknek a gyerekeknek egy boldogabb napjuk legyen. A kamera másik felén állva olyan érzés kerített hatalmába, mint amikor katonákat láthattunk, ahogy egy-egy szál virágot fogadnak el a civilektől. Ugye, láttatok már ilyen képet?  Ugye, ismerős az érzés?

A rendezvény főszervezője Császár Claudia volt, az eseményt Szujó Zoltán sportriporter moderálta. A motorokat és utasaikat a Groupama Garancia Biztosító biztosította a felvonulás alatt. Kitelepült a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum is mini pályával, szimulátorral. Szép, őszi, rendhagyó iskolakezdés volt.  Az erről készített összeállítás hamarosan a www.amdala.hu hírportálon lesz látható-olvasható.

Fotó: Dóka Attila, Juhász Melinda