Agyrémnek minősítette Sárosi Péter Kocsis Máté facebook bejegyzését

Meglepő javaslatot tett a Facebook oldalán Kocsis Máté 8. kerületi fideszes polgármester, aki drogpolitika helyett drogellenes politikáról szeretne hallani.

“Szinte minden nap olvasni droggal kapcsolatos híreket. A téma körül komoly viták bontakoznak ki, mert egyre több társadalmi réteget érint. Megdöbbenve olvasom sokszor, hogy számos “szakértő” drogpolitikát emleget, ugyanakkor sokan vagyunk, akik inkább drogellenes politikáról szeretnénk hallani. A drog ugyanis életveszélyes, féltjük tőle a gyermekeket és a jövőnket is. Szerintem érdemes lenne bevezetni a rendszeres drogkontrollt a legveszélyeztetettebbek, a döntéshozók és a közvélekedést formálók számára. Így a 12-18 év közöttiekre, a választott politikusokra és az újságírókra vonatkozhatna az évenkénti kötelező drogteszt. Javasolni fogom az országgyűlési frakciónak, hogy a közeljövőben tűzze napirendre a kérdést és a részletszabályok megvitatása után készítsen jogszabály-tervezetet.” Vasárnap reggelig 223 facebookos lájkolta és 107 osztotta meg a nem mindennapi bejegyzést.

Sárosi Péter, a Társaság a Szabadságjogokért drogpolitikai programvezetője az Index kérdésre azt mondta, hogy Kocsis Máté javaslata szakmai szempontból agyrémnek minősül.