Agydaganatból épült fel a liverpooli banda frontembere

Négy liverpooli fiatal összeáll, hogy a zenéjükkel meghódítsák Nagy Britanniát és a világot. Ismerős forgatókönyv új köntösben, hiszen a Beatles-hez hasonlóan a jelenlegi brit zeneipar egyik ígéretes képviselőjét, a Lawsont is az angliai kikötővárosban hozta létre négy srác. A fiúk örömmel adtak interjút a leghallgatottabb rádió műsorvezetőjének, Kiss Orsi a zenekar basszusgitárosával, Ryan Fletcherrel beszélgetett.

 lawson_2

A Lawson tagjainak többsége még 20 éves sem volt, amikor nekiálltak az első felvételek elkészítésének, és nem sokkal később már szerte a világon koncerteztek. Ryan Flecher Orsinak elárulta, hogy a hétköznapi névválasztás annál különlegesebb történetet takar.

„A frontemberünknél, Andynél 19 évesen agydaganatot diagnosztizáltak, pont abban az évben, amikor megalakultunk. Szerencsére nem volt rosszindulatú, de 3-4 hónapig kórházban volt. Az orvost, aki megmentette az életét, Dr. Lawsonnak hívták. Úgy gondoltuk, szép gesztus lenne róla elnevezni a bandát.” – emlékezett vissza. „Igaz, sajnos még egy koncertünkre sem jött el!” – tette hozzá nevetve. A zenekar azóta is igyekszik jótékony célra használni a sikerét: a közelmúltban például egy női magazin fotózásán vettek részt, hogy támogassák a rákkutatást az Egyesült Királyságban. A fiúk bevállalósak voltak, a képeken hangszereiken kívül nem viseltek semmit!

 A Lawson számára az első nagy áttörést az jelentette, amikor 2011-ben a The Wanteddel turnéztak együtt, sőt azóta olyan világsztárokkal léptek fel, mint a Saturdays, Avril Lavigne, vagy Bruce Springsteen.

„Elképesztő élményeket szerzünk egy-egy ilyen fellépés során! Sokat lehet tőlük tanulni, igazából ilyenkor csak figyeljük őket. Nagyon motiváló, és reméljük, egyszer ránk is így néznek majd!” – áradozott a Class40 csinos háziasszonyának a zenész.

 A Lawson slágerei egyre-másra jelennek meg, jelenleg már az ötödik kislemezük, a B.o.B.-vel közös Brokenhearted ostromolja a Class FM slágerlistáját, jelenleg a 27. helyen áll.

Ez egy olyan dal, amivel revansot veszel az exeden. Még szomorú vagy, de már fordult a kocka. Jelenleg ez a kedvenc dalunk, bár mindig a legújabb a kedvencünk.” – mesélte Ryan, aki szerint az amerikai hip-hop előadóval, B.o.B.-vel való együttműködés és a klipforgatás is egyaránt felejthetetlen volt. „B.o.B.-vel nagyon jó volt együtt dolgozni! Hihetetlen arc. És persze fantasztikus zeneszerző. A klipforgatás pedig nagyon klassz volt, hiszen Beyoncé és Jay-Z házában forgattunk. Nagyon szép helyen laknak, csak kár, hogy nem voltak otthon!” – nevetett.

 A Lawson basszusgitárosával készített exkluzív interjú teljes egészben vasárnap délután lesz hallható a Class40-ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*