Afro-Latin-Reggae Village és TDK Sziget Beach – Cökxpôn Chill Garden a Szigeten

Afro-Latin-Reggae Village

Az idei évben új helyszínen, megújult köntösben találkozhatunk az Afro-Latin-Reggae programhelyszínnel, melynek filozófiája azonban változatlan: minél több napsütést és színt csempészni a fesztiválforgatagba, sok-sok autentikus elemmel, az ember eredeti természetközeliségének hangsúlyozásával.

A programok a már megszokott és jól bevált módon délben elindulnak tánc- és dobtanításokkal, óránként változó műfajban, autentikus tánctanárokkal. Lesz djembe dobtanítás a Guineából érkező IbroFall segítségével, Afro-Caribbean Dance Workshop – Black Feeling/Paolo Jesus (Angola), capoeira workshop, afrikai tánc- és dobworkshop Abdoul Camara-val, a Szenegáli Nemzeti “Sorano” Táncszínház vezető koreográfusával. Az Irány Afrika! interaktív kulturális info ponton pedig a fesztivállátogatók gyakorolhatják az ékszerkészítést, a törzsi arc- és testfestést, és tájékozódhatnak az afrikai utazásokról.

Délután minden nap Rezidens Napfény elnevezésű programsávunkban melegíthetünk az estére, DJ Azou (Szenegál) segítségével.

A Világzenei Színpad koncertjei után jön a Spirit of Africa, Abdoul Camara afrikai dobra koreografált esti autentikus táncshow-ja, minden nap más-más elemekkel. Ezt követi a Late Night in Africa.

Ebben a programsávban DJ-k és Sound Systemek hozzák el a manapság Afrikában és a Karib-szigetvilágban legtöbbet hallgatott zenéket. Jön az Airtist (Ausztrália) – organikus trance – doromb, didzseridu, szájdob, a Red Red (Ghana-H) – afrikai ihletésű techno, trap és hip-hop formáció, a Riddim Colony Soundsystem (H) – Reggae Danchall Party, a Love Alliance (H) – Roots Reggae és minden más, valamint a Goatmét Soundsystem (H) – „Kecskemét jamaikaiul”.:)

 

TDK Sziget Beach – Cökxpôn Chill Garden

A Cökxpôn Chill Garden egy külön elvarázsolt sziget a Sziget Fesztiválon belül, ahol színes, óriás textil dekorációk árnyéka, puha szőnyeg és kígyópárnák, mesélős fények, mámoros illatok, és non stop pszichedelikus-, ill. ambient látványvilág és zene fogadja az odalátogatókat. A vendégek kötetlenül lazulhatnak, beszélgethetnek, chai teát (indiai fűszeres, tejes, házilag főzött tea) szürcsölgetve a párnán ücsörögve, de táncolhatnak is a színpadon fellépő elektronikus zenekar koncertjére csápolva, vagy akár komolyabban is meditálhatnak a jóga foglalkozáson. Lehet itt még táncot tanulni bollywood vagy hastánc alapon, kézműveskedni vagy energetikai kezelést (pránanadi) kapni felüdítve megfáradt lelkünket és testünket – csak kiragadva néhányat a workshop foglalkozások közül. A zene a lényeg természetesen, éjjel-nappal különböző stílusú magyar és külföldi DJ-k, live actek, koncertek és tánc előadások a chill jegyében, melyeket éjjel szélesvásznú vetítések és tűzzsonglőrök kísérnek. Ha a zene és a látvány nem hatott volna eléggé, akkor idén biztosan Alíz Csodaországában érezheti magát mindenki, hisz a Szigeten 15. éve jelen lévő Cökxpôn, idén a 2 éve „Beach” néven működő helyszínre költözik, mely folyóparti hangulatával tökéletes aláfestést nyújt a chill-ezős hangulathoz éjjel és nappal…