Adventi Ünnep a Bazilikánál-Kis ötletekkel nagy örömet szerezni

Ajándékozni öröm – Másoknak örömet szerezni nem csak nagy dolgokkal lehet, egy kis figyelmesség, egy apró ajándék ugyanolyan kedves lehet annak, aki kapja. Ehhez sok-sok érdekes darab található a kézművesek termékei között az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozaton.

 karacsony

Kreatív dizájnékszerek – barátoknak, kollégáknak

Kreatív, egyedi dizájnékszerek üvegből, bőrbarát, antiallergén nemesacélból a RixArt faházikójában. Alternatív, magyaros és elegáns stílusban is készülnek, így kiváló lehet barátoknak, kollégáknak szánt kedveskedésre.

 Afrikai ékszerek – egy jó ügyért

Afrikából érkeztek azok a kézzel készített, természetes és újrahasznosított helyi alapanyagokból készült gyöngyékszerek, használati- és dísztárgyak, faragott maszkok, pálmarostból hímzett szőttesek, amelyek megvásárlásával készítőinek mindennapi megélhetését támogatja.

 Handpets – a gyerekek szórakoztatására

Ujjbábokkal sokan játszottak gyerekkorukban, ezek továbbfejlesztett változata a handpet- vagyis ötujjas kesztyűbábok, amelyek akár egy figura, akár egy kézen egy teljes mese megelevenítésére alkalmasak. Közel száz féléből lehet válogatni, s ezek a barátságos figurák bárhol alkalmas a gyerek figyelmének lekötésére.

 Angyali díszek terményekből a karácsonyfára

A világ minden tájáról érkezett növények terményeiből és más részeiből készülnek angyalkák, betlehemek és érdekes karácsonyfadíszek a Terménykészítőnél. Itt az egzotikus buddhadió, vadliliom, lótusz mellett  a hazai alapanyagok: mákgubó, fokhagyma is angyali jelmezt öltenek karácsonyra.

 Retro játékok – a közös nosztalgiázásért

A retro lemezjátékokkal nem csak az idősebb generáció nosztalgiázhat, hanem a gyerekeket is bevezethetik ebbe a kicsit elfeledett világba. A törpeautó, az űrhajó, a katica pattintó vagy az ugró béka ugyanúgy tudja szórakoztatni a kicsiket, amennyire egy felnőttet is fel tudnak vidítani.

 Kézműves szappanok –  bőrünk téli táplálására

A kecsketejből, növényi olajokból készült, csak természetes anyagokkal – levendulával, körömvirággal, csipkebogyóval, rozmaringgal illatosított kézműves szappanok használata nagyon tápláló a bőrnek és problémás felületek kezelésére is alkalmasak. Tudta-e, hogy a gyerek kézügyességét is fejleszti, ha szappannal mos kezet?

 Gyertyák –  minden alkalomra

Gyertyát gyújtani ünnepre, emlékezésre, relaxálásra, és pusztán a hangulatáért is szoktunk, de használjuk egyszerűen csak díszítésre is. Ehhez új formavilágú és pálmaolajszármazékból készülő, ezért hosszabb ideig égő – sőt! befelé égő – gyertyákat is találnak a standokon az egyszínűektől a színátmenetesig