„Adrenalinban dús hétvége vár ránk!”

 2014-tomracing-radakjanos-simoncsabaA legjobb négy közé vágyik a Bélkő-hegyen rendezendő bajnoki futamon Radák „Radír” János és Simon Csaba

A drift szerelmesei a hétvégén újra randevút adnak egymásnak, mégpedig a festői környezetben lévő Bélkő-hegyen. A Drifted Országos Bajnokság profi ligájának következő futamát ugyanis itt rendezik meg, melyen a Tomracing Motorsport Team mindkét versenyzője, Radák „Radír” János és Simon Csaba is indul. Mindketten abban bíznak, hogy a hegyi futamon minél több bajnoki pontot szereznek.

Elég sok idő telt el a Lóerők Éjszakája óta, amikor a tököli reptéren az idei szezon eddigi legjobb versenyét rendezték meg. A Tomracing Motorsport Team számára különösen emlékezetes a tököli viadal, miután a csapat két pilótája, Radák „Radír” János és Simon Csaba a hétvége legszínvonalasabb csatáját vívta meg egymással a legjobb négy közé jutásért. Akkor Csaba győzött… Az azóta eltelt időben mindketten az autójuk fejlesztésével voltak elsősorban elfoglalva.

„A két verseny közötti szünetet az autó fejlesztésével töltöttük. A Missile Performance csapatának köszönhetően, még erősebb lett az autó, hiszen nagyobb injektorokat, kipufogó rendszert és turbó házat kapott a Skyline. Így nem csak erősebb, de jóval használhatóbb lesz a különböző versenykörülmények között. A WHITELINE-tól futómű alkatrészeket is kaptunk, de ezek csak a szeptemberi záró futamra kerülnek beépítésre. A verseny előtt szeretném mindenképpen tesztelni az autót, mert a rengeteg változással nem a kvalifikáción szeretnék megismerkedni. Az egészségem is rendben van ezúttal, igaz, a gerincsérvem csak lassan javul. A Bélkő-hegyi pályát eddig csak videón láttam, így alig várom, hogy kipróbálhassam élesben is. A hegyi pályának a speciális hangulatán túl megvan a maga veszélye, ugyanis nincs bukózóna. Ez még pontosabb vezetést, és nagyobb figyelmet kíván a pilótától. Fontos a mentális felkészülés, és a tökéletes összpontosítás, hogy a felfutások alatt egyszerre legyél pontos, ütőképes, és biztonságos drifter. Bízom abban, hogy végre az elképzeléseimnek megfelelően szerepelek, és minél több pontot képes leszek begyűjteni”– fogalmazott Radír.

Csaba autóján is sok az újdonság. A versenyző elmondása szerint a szünetben sikerült minden technikai gondot kiküszöbölni.

„Úgy érzem, a kiskunlacházi teszt alkalmával kiküszöböltünk minden technikai gondot, azaz tökéletes autóval várom a bajnokság folytatását. A hétvége igencsak adrenalin dús lesz, hiszen szűk a pálya, és úgy száguldunk végig teligázon, hogy az egyik oldalon erdő, míg a másikon szakadék szegélyezi az utat. Egy biztos, nem lehet majd hibázni… Az alapbeállításaim megvannak, a szombati edzésnapon majd állítunk, ha szükséges. Célom nem is lehet más, mint a TOP 4-be kerülni, természetesen minél előkelőbb helyre. Jó lenne ismét csatázni Radírral, és azt remélem, ez az összecsapás a verseny vége felé létre is jöhet köztünk”– jelentette ki Csaba.

A Tomracing Motorsport Team csapatfőnöke szerint a rengeteg munka előbb-utóbb megtérül, és abban bízik, hogy erre már a hétvégén sor kerül.

„Drifteseink, Radír és Csabi a hétvégi hegyi versenyre készülődnek, ahol a tisztes helytállás a cél. Ehhez elengedhetetlen a műszaki hibák elkerülése. Reménykedem benne, hogy az eddigi hibasorozatot mindkét autón sikerül kiküszöbölni és a rettenetesen erős mezőnyben is tudnak bizonyítani, hiszen mindkét pilóta tudása meg van ehhez. A kocsikon is sok munka volt, aminek az eredményekben is meg kell mutatkozniuk. Mindenesetre izgatottan várom ezt a különleges hegyi futamot, ahová mindenkinek érdemes lesz kilátogatnia”– mondta Miklósy Tamás.