Adótörvények

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatót tart a 2014. évi adótörvényekről a jogszabályról szóló szavazás közben a Parlamentben 2013. november 18. MTI Fotó: Beliczay László

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatót tart a 2014. évi adótörvényekről a jogszabályról szóló szavazás közben a Parlamentben 2013. november 18.
MTI Fotó: Beliczay László

Varga Mihály az elmúlt időszak leggyakorlatiasabb adótörvényének nevezte a hétfői parlamenti zárószavazásra került normaszöveget, a benyújtott módosításokkal az adózók mindennapi problémáira kerestek megoldást. A nemzetgazdasági miniszter erről a Parlamentben, az adómódosításokról történő szavazással egyidejűleg tartott sajtótájékoztatón beszélt.

    Hangsúlyozta: arra törekedtek, hogy a szabályosan működő vállalkozások terhei csökkenjenek. Olyan módosításokat fogadtak be, amelyeknek egy részét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) közösen, javaslataikat meghallgatva kezdeményeztek.     A családi adókedvezmény módosítása – a jövőben a járulék terhére is igénybe lehet venni – 260 ezer családot érint. A módosítás 53 milliárd forintnyi kedvezményt hagy azoknál a családoknál, amelyek korábban nem tudták igénybe venni azt, mert nem volt elegendő adóalapjuk ehhez.     A házastársak közötti vagyonszerzés illetékmentes lesz, egyenes ági rokonokkal szemben a házastárs hátrébb sorolása meg fog szűnni az illetéktörvényben. A vagyongyarapodás sincs kizárva – mondta a miniszter.

Forrás:MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*