Adni jó! – Kezdetét vette az idei Adok-Kapok Napok

Ma délelőtt negyedszerre indult útjára az Adok-Kapok Napok jótékonysági program, amely az évek során Magyarország legnagyobb minőségi ruhagyűjtő akciójává vált. Az első ruhadarabokat Wolf Kati akasztotta be az Adománygyűjtő Pontba. A szervezők egészen május 22-ig várják a felajánlásokat.

Az Adok-Kapok Napok jótékonysági akciót 2013-ban hozta létre a Premier Outlet azzal a céllal, hogy kiváltva a konténeres ruhagyűjtéseket, használt, de jó minőségű ruhaneműket juttasson el a rászorulóknak. Az adományozóknak hála, a felajánlások száma minden évben a duplájára nőtt, így tavaly már több ezer családhoz juthattak el az akció során összegyűjtött cipők, ruhák és játékok. Az idei év kiemelt eleme a gyermekruhák gyűjtése.

 

„Nagyon fontos, hogy megtanítsuk a gyermekeinket: nem csak kapni jó, hanem adni is – mesélte a megnyitón Wolf Kati, az Adok-Kapok Napok védnöke. – „Így én is a gyerekeimmel együtt válogattam ki azokat a ruhákat, amiket ők maguk ajánlanak fel a nehéz körülmények között élő kortársaiknak.”

A felajánlásokat április 23-tól május 22-ig, hétfőtől vasárnapig lehet leadni a Premier Outletben található Adománygyűjtő Pontban. A felajánlások az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével jutnak el a rászorulókhoz. „Most egy hónapig bárki adhat, aki segíteni szeretne úgy, hogy biztos lehet benne, az adománya jó helyre kerül” – tette hozzá Wolf Kati.