Áder: “Mi vagyunk a garancia”

Áder János köztársasági elnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara végzős hallgatóinak Szent István király ünnepe alkalmából megtartott tisztavatási ünnepségén a fővárosi Hősök terén 2013. augusztus 20-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Áder János köztársasági elnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara végzős hallgatóinak Szent István király ünnepe alkalmából megtartott tisztavatási ünnepségén a fővárosi Hősök terén 2013. augusztus 20-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Áder János köztársasági elnök szerint az állam ma mi vagyunk mindannyian, és meg kell értenünk, akkor válik jobbá életünk, ha nem arra várunk, hogy mindig a másik tegye meg az első lépést.

    Az államfő Szent István király ünnepe alkalmából a Hősök terén kedden tartott tisztavatáson úgy fogalmazott: “mi vagyunk a garanciái annak, hogy erős, államalkotó nemzetként a jövőben is fennmaradjunk”.     Áder János hangsúlyozta: ha ebben sikerül egyetértésre jutnunk, az első kérdésünk ne az legyen, hogy “mit tesz értünk a szomszédunk, a barátunk, a rokonunk vagy a hazánk, hanem azt, hogy mi mit tehetünk őértük”.     A köztársasági elnök erre jó példaként említette a közelmúltban végzett sikeres dunai árvízi védekezést, amelynek során “különös erő” mozdult meg mindenkiben, és “lélekben az egész ország ott állt a gáton, az árral szemben”.

Forrás:MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*