Áder elégedett volt a szombati nyitánnyal

Jól szerepelt az első döntős napon a magyar válogatott, amely négy arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel vezeti az éremtáblázatot az eddig három győzelmet begyűjtő német minicsapat előtt. A szombat délutáni 200 méteres elő- és középfutamok során eldőlt, hogy csak férfi párosban nem lesz magyar egység az A-döntőben.

Kiválóan szerepelt a magyar válogatott az első döntős napon, versenyzőink négy arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel vezetik az éremtáblázatot. Az első napon K-2 1000 méteren a Dombi Rudolf, Kökény Roland kettős, C-2 1000 méteren a Vasbányai Henrik, Mike Róbert páros, K-2 500 méteren Kárász Anna és Vad Ninetta,valamint K-2 1000 méteren a Hagymási Réka, Horváth Alexandra kettős vehetett át aranyérmet.

A németek, hála Sebastian Brendelnek (C-1 1000 m), Max Hoffnak (K-1 1000 m) és Franziska Webernek (K-1 1000 m) már három aranyéremnél tartanak. A Világkupa egyik meglepetéscsapata a szerb válogatott, amely férfi négyesének, no és a tavaly még magyar színekben versenyző Ruzsicsics-Benedek Dalmának köszönhetően már két aranyéremnél jár. A szombati tíz döntőben még az oroszok szereztek aranyérmet C-4-ben, de lengyel, fehérorosz, dán és cseh versenyzők is felállhattak a Világkupa-dobogó valamelyik fokára.

A szombati versenynapot meglátogatta Áder János, Magyarország köztársasági elnöke is, aki kicsit sajnálta, hogy a kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danutának nem jött össze az aranyérem. Ugyanakkor örült annak, hogy női K-1 500 méteren így is egy magyar, a szerb színekben versenyző Benedek Dalma lett az első. Kárász Anna és Vad Ninetta bravúros győzelme ugyanakkor a magyar államfőnek is nagyon kellemes meglepetést okozott.

„A magyar kajak-kenu sportág erejét mutatja, hogy a fiatal versenyzők is szép eredményeket értek el ezen a napon, és eredményességben felsorakoztak a tavalyi olimpia legjobbjai mögé” – mondta Áder János a kajakkenusport.hu-nak az eredményhirdetés előtt, majd átadta az érmeket a női K-2 500 méteres versenyszám dobogósainak, így a győztes magyar lányoknak is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*