Áder a Kajak-Kenu Világkupán

Négy arany-, négy ezüst- és két bronzérmet hozott a szegedi Világkupa első döntős délelőttje. Dombi Rudolf és Kökény Roland londoni olimpiai győzelme után Szegeden is a dobogó legfelső fokára állhatott el, aranyérmes lett Kárász Anna és Vad Ninetta (K-2 500 m), Hagymási Réka és Horváth Alexandra (K-2 1000 m), valamint C-2 1000 méteren a Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó.

Az olimpiai sikerembereink és sok-sok fiatal versenyzőnktündökölt a szegedi Világkupa első döntős napján, amelyen a magyar csapat négy arany-, négy ezüst- és két bronzérmet lapátolt össze.

A londoni hősök közül kiemelkedő teljesítményt nyújtott Dombi Rudolf és Kökény Roland, akik ezúttal sem találtak legyőzőre K-2 1000 méteren.

kokeny_kicsi

Kökény Roland

„És hol van még az igazi versenyformánk. Még bőven tudunk mit faragni ezen az időeredményen” – magyarázta Kökény Roland.

dombi_kicsi

Dombi Rudolf

„Olyan a taktikánk, hogy az utolsó méterekre mindig hagyunk tartalékot. A győzelem felé vezető úton ugyanis nem szeretjük a kellemetlen meglepetéseket” – mondta a Világkupa másik arca, Dombi Rudolf.

És hogy rajtuk kívül kik voltak még aranyhalmozóink?

Kárász Anna és Vad Ninetta is olimpiai számban, K-2 500 méteren diadalmaskodott, a lányok örülnek neki, hogy kezd beérni a közel egy éves közös munkájuk.

„Nagyon egymásra találtunk Ninettával, akinek robbanékonysága jót tesz a hajónak” – vélekedett Kárász Anna, aki bízik benne, hogy a válogatón is tudnak majd meglepetést szerezni.

Meglepő eredménnyel rukkolt elő Vasbányai Henrik és Mike Róbert is, akik szintén olimpiai számban, C-2 1000 méteren arattak fantasztikus győzelmet.

„Nagy nap ez a mai számunkra, főleg azért, mert nagyon friss páros a mienk. Tóth Marci sérülése miatt csak kedden térdeltünk össze először, de úgy tűnik, jól muzsikál ez az ideiglenes egység” – mondta Vasbányai Henrik, aki C-4 1000 méteren egy ezüstérmet (másik kenus egységünk bronzérmes lett) is átvehetett.

Női K-2 1000 méteren egy másik fiatal páros, Hagymási Réka és Horváth Alexandra mutatta meg, hogy az ifjúsági korcsoportból éppen kilépő versenyzőinkkel is számolnia kell a nemzetközi mezőnynek. Ők a Szilvásy Nóra, Szabó Petra kettőst győzték le a versenyben.

Ezüstérmes lett még Vajda Attila, aki Sebastian Brendellelvívott nagy csatában mutatta meg, hogy ismét a nemzetközi elitbe tartozik, olimpiai ezüstérmes férfinégyesünk (Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel) míg Kozák Danuta K-1 500 méteren megnyert bronzérmével (itt a már szerb színekben szereplő Ruzsicsics-Benedek Dalma nyert) jelezte: eredményes szezont várhatunk tőle.

Vajda Attila

Vajda Attila még a célbaérés után sem hagyta abba a lapátolást

A délelőtti versenyekre kilátogatott és érmet is adott át Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*