AAA AUTO: a magyarok leginkább három márkát kedvelnek, színből pedig a szürkét választják

Az AAA AUTO Csoport idén áprilistól – amikor megkezdte magyarországi működését – augusztus végéig 1,170 járművet értékesített fóti telephelyén. Az első hónapok összesített adatai alapján az AAA AUTO által értékesített legnépszerűbb használtautó-márkák az Opel, a Ford és a Suzuki voltak.  Az idén április óta értékesített autók 14 százaléka Opel, 12 százaléka Ford, és 11 százaléka Suzuki márkájú volt.

Az eladott használt autók színét illetően a magyar vásárlók körében a legnépszerűbb a szürke, az idáig értékesített autók 30 százaléka ilyen színű volt, a második legkedveltebb szín a kék (16 százalék), míg a fekete (15 százalékkal) a harmadik helyen végzett. Ez megfelel az új gépjárművek piacán tapasztalt jelenlegi trendnek, ahol szintén a szürke a legkedveltebb, aminek feltehetően az az oka, hogy a szürke szín nagyon hasonlít az ezüsthöz. Az AAA AUTO magyar vevőinek döntő többsége jobban szereti a kézi, mint az automataváltós gépkocsikat: az eladott autók mintegy 93 százaléka manuális váltóval rendelkezik. Az is kiderült, hogy a vásárlók inkább benzines autót választanak: a vevők kétharmada benzines autót keres, dízelest csupán a vásárlók egyharmada választ.

“A fóti telephelyünk megnyitását követő hónapok értékesítési számai alapján, már most hasznos tanácsokat tudunk adni a magyar gépjárművezetőknek. Ha szeretnék, hogy az általuk vásárolt autót később jó áron el tudják adni, és nem akarnak hosszú ideig várni a vevőre, akkor azt tanácsoljuk nekik, hogy a három legnépszerűbb márka egyikét, Opelt, Fordot vagy Suzukit válasszanak, méghozzá szürke, kék vagy fekete színben” – mondta Karolína Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója. “Az AAA AUTO-nál az a tapasztalatunk, hogy ezek az autók hagyják el leghamarabb a bemutatótermet, ha pedig az autó kézi váltós és benzines is, az további előnyt jelent.”

Ami a használt autók vételi és eladási árát illeti, az AAA AUTO fóti telephelyén a vevők többsége 800 ezer és egymillió forint közötti áron vásárol autót, míg a telephelyen eddig megfordult használt autók átlagára 1,674,821 forint volt. A drágább, kétmillió forint feletti áron kínált autók is népszerűek, a telephelyen értékesített autók 25 százaléka ebbe a kategóriába sorolható, köszönhetően az alacsony – 50 ezer km alatti – futásteljesítményüknek. A magyarországi használtautó-vásárlók 37 százaléka leginkább a 100-150 ezer kilométert megtett autókat keresi.

“Az AAA AUTO magyarországi vevői elsősorban a keveset futott használt autókat keresik, 1,6 millió forint körüli áron” – tette hozzá Topolová. “Ez azonban nem jelenti azt, hogy az eladóknak tartaniuk kellene a magasabb áron történő értékesítéstől, amennyiben autójuk jó minőségű és keveset futott. Az AAA AUTO pontosan ezt a minőségi szintet célozza meg, és büszkék vagyunk rá, hogy ezt biztosítani tudjuk a vásárlóink számára.”