A ZUP zenekar és a Run Over Dogs!

 A ZUP zenekar 2007-től létezik, Farkas Krisztina és Farkas János testvár párossal a fronton – ők ketten alkotnak egy dalszerző párost is egyben.

Hallgass Hazait - A Magyar Zenei Műsor!  A következő adásban: A ZUP zenekar és a Run Over Dogs!

Hallgass Hazait – A Magyar Zenei Műsor!
A következő adásban: A ZUP zenekar és a Run Over Dogs!

A csapat feldolgozásokkal kezdte működését, később megjelent az önkifejezés, mára pedig már ontják a magyar szövegeket, és a rádióbarát dalokat. A családias hangulatú zenekar, klip megjelenésekkel is rendszeresen megtámogatja a dalokat. Alapvetően jellemző a bandára a fegyelmezettség, felkészültség, és a  józanság is, nem viszik túlzásba a rock and rollt. Dolgoztak már együtt Szabó Balázzsal, és a jövőben is elképzelhető, hogy lesz még a ZUP életében kooperáció.

Terveznek bakelit megjelenést ezután is, azt mondják ez a forma továbbra is, és egyre inkább érdekli azt a pár száz gyűjtőt, akik miatt megéri ezzel foglalkozni. Magukról azt mondják: Alapvetően Közép-Európai mentalitással megáldott, de mindig a vidámságra törekvő emberek. Szerintünk is.

3 éve létezik a Run Over Dogs zenekar, a kiindulópont részletei a srácok fejében itt-ott már homályosak. Czeglédi Szabolcs és Vilczek Áron a Hallgass Hazait adásában az alakulásról, Európa turnéról, és a megvalósítás konkrétumairól is beszélt. “Úgy éreztem, hogy egy picivel keményebb vonalat szeretnék megcélozni… Szóltam a dobosunknak, akit fogalmam sincs, hogy honnan ismerek. Ő hozta Áront a zenekarba, gitáros posztra, én pedig Kecskemétről a basszusgitárosunkat Gál Mátét magamhoz láncoltam…”

Lelki állapotokról, mámorról, és a legmélyebb pontról is beszélnek a fiúk, ami – mivel túljutottak rajta, és még együtt vannak -, megerősítette őket, még nagyobb lett az egység. Video megosztásaik meglepően őszinték, a srácok nem kendőzik a történteket.

Együttműködtek Németh Jucival – ő volt a lemez producere -, aki hallgathatóvá tette a dalokat – mondják a fiúk. Jön az új kislemez, ami szerintük keményebb lett mint az előző. Talán idővel megszelídülnek kicsit, azt mondják terveznek majd családot is…  Ha minden jól megy, amerikai turné is lesz, és mivel a szervezkedést már el is kezdték, várhatóan előbb-utóbb el is jutnak.