A Wizz Air Ukraine Kijev-Moszkva útvonalat indít

A Wizz Air Ukraine, az első diszkont légitársaság Ukrajnában, ma bejelentette, hogy szeptember 30-án megkezdi új, Kijev-Moszkva útvonalának üzemeltetését. A légitársaság egyik új Airbus A320 típusú repülőgépe fogja kiszolgálni a Vnukovo Nemzetközi Repülőtérre közlekedő járatot. Ez Moszkva egyik nagy repülőtere, ahonnan egyszerű és könnyű bejutni a városba.

A Wizz Air Ukraine hetente háromszor repül majd Kijevből Moszkvába, kezdetben kedden, csütörtökön és szombaton, október 27-től pedig hétfőn, szerdán és pénteken közlekedik majd a járat.

A Wizz Air Ukraine új Kijev-Moszkva Vnukovo útvonala

Napok Időpont Viteldíjak
Kedd, csütörtök, szombat szeptember 30-tól 29.99 euro
Hétfő, szerda, péntek október 27-től 29.99 euro

 Jegyek már foglalhatók az új Kijev-Moszkva útvonalra a wizzair.com oldalon, a viteldíjak 29.99* eurónál kezdődnek.

„Nagyon örülünk, hogy moszkvai járatunkkal újabb, megfizethető szolgáltatást kínálhatunk Kijevből utasainknak” – mondta Bús Ákos, a Wizz Air Ukraine vezérigazgatója. – „A Kijev-Moszkva útvonal megnyitása régóta várt mérföldkő a Wizz Air Ukraine történetében. Ukrajna iránti elkötelezettségünk az elmúlt hat évben több millió utas számára tette elérhetővé a repülést, akik egyébként nem utaztak volna a magas viteldíjú társaságok monopolhelyzete miatt. Számításaink szerint alacsony áraink tovább erősítik majd a keresletet. Ebben az ukrajnai légitársaságok számára kihívásos helyzetben számítunk a hatóságokra, hogy létrehozzák a fejlődéshez és a tisztességes versenyhez szükséges környezetet. A Nyitott Égbolt szerződéshez való csatlakozás bizonyítottan segít több légitársaság számára vonzóvá tenni a piacot, ezáltal a fogyasztók alacsonyabb árakhoz férnek hozzá és a választási lehetőségük is nagyobb. Ez az út vezet Európába, Európához, amely demokratikussá tenné a repülést, hogy a légi utazás mindenki számára elérhető legyen, ne csak a kiváltságosok számára. Az egészséges verseny támogatása kulcsfontosságú ahhoz, hogy az ukrán légiközlekedés meggyengülése elkerülhető legyen, valamint ahhoz, hogy növekedjen a turizmus és fellendüljön a munkahelyteremtés, amelyre nagy szükség van” – tette hozzá Bús Ákos.

 Wizz Air Ukraine_Route network map

* Egy útra, beleértve az adókat.