A Wizz Air Grúziába indít járatot Budapestről

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága* ma bejelentette, hogy új járatot indít Budapestről Grúzia második legnagyobb városába, Kutaiszibe 2014. szeptember 30-tól, amely kezdetben hetente kétszer közlekedik majd.

BUDKUTAz új útvonal a Wizz Air korábban bejelentett „Irány Kelet!” terjeszkedésének következő állomása, amelynek keretében a légitársaság már több keleti desztinációval bővítette útvonalhálózatát. A Wizz Air járatokat indított Bakuba, Dubaiba, Isztambulba, Kijevbe, Tel-Avivba és Moszkvába is. Ezeken az útvonalakon korábban nem repült diszkont légitársaság. Budapest a nyolcadik desztináció, amit a Wizz Air elérhetővé tesz Kutaisziből lengyelországi, ukrajnai és litvániai útvonalai után. Grúzia gazdag történelmi örökségével, népszerű tengerparti üdülőhelyeivel és sípályáival különleges úti cél a szabadidős utazók számára, akik látogatásuk során megismerhetik az ország világhírű konyháját és borait is. A növekvő grúziai piac jelentős külföldi befektetések célpontjaként az üzleti utasok körében is vonzó úti céllá válhat.

 

A Wizz Air alacsony viteldíjai Budapestről Kutaiszibe

Indulás

Napok

Viteldíjak**

2014.   szeptember 30.

kedd,   szombat

8990   forinttól

A Budapest-Kutaiszi útvonalra már foglalhatók a kedvezményes árú jegyek a wizzair.com oldalon. A viteldíjak 8990 forintnál kezdődnek.

“A Wizz Air „Irány Kelet!” stratégiájának célja, hogy elérhetővé tegye az alacsony viteldíjakat a világ egyik legdinamikusabban fejlődő régiójában” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója ma Budapesten. – “Arra számítunk, hogy a járat indulásának kedvező hatása lesz a magyarországi idegenforgalomra, a grúz utasok pedig Európa újabb kapujaként tekinthetnek Budapestre a Wizz Air növekvő hálózatában. A Wizz Air elsőként indít Magyarország és Grúzia között közvetlen légi járatot, amely a két ország közötti gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlesztését is elősegíti.”

„A Wizz Air „Irány Kelet!” stratégiája és a kormány Keleti Nyitás stratégiája erősítik egymást, és hozzájárulnak a magyar gazdaság teljesítményéhez!” – mondta Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár a mai sajtótájékoztatón.

** egy útra, beleértve az adókat és kötelező illetékeket, valamint egy kisméretű kézipoggyász díját.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*