A Wizz Air 6 repülőgépről szóló megállapodást kötött Kína legnagyobb lízingvállalatával

 A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága* ma bejelentette, hogy vásárlási és visszlízing megállapodást kötött a CDB Leasing Co. (CLC) vállalattal hat darab új Airbus A320-as repülőgép finanszírozására. A mai listaáron 164 milliárd forintra értékelt gépeket a tervek szerint 2014-ben és 2015-ben szállítják le.

“A Wizz Air és a CDB Leasing finanszírozási megállapodása újabb járatindítási lehetőségeket biztosít a Wizz Air számára, hiszen általa a légitársaság újabb hat repülőgép beszerzését tudja finanszírozni. Ezzel a Wizz Air rendelkezik majd Európa legfiatalabb flottájával.” – mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos.

„Elégedettséggel tölt el minket, hogy a Wizz Air és a magyar-kínai üzleti kapcsolatok is egy újabb mérföldkőhöz érkeztek el. Ez a mi második repülőgép lízing tranzakciónk a kínai finanszírozási piacon. Nagy várakozással tekintek a CDB Leasinggel való hosszú távú, sikeres együttműködés elé. Ennek a hat új gépnek az üzemeltetésével megerősítjük piaci pozíciónkat Európában, kiszolgálva a korábban bejelentett útvonal és bázis hálózatunk expanziójából adódó igényeket. A CDB Leasing vállalatnak szeretnénk köszönetet mondani a Wizz Air irányába megnyilvánult támogatásért és bizalomért” – értékelte a megállapodást Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

„CDB Leasing a legnagyobb kínai lízingvállalat, mind a jegyzett alaptőke, mind az eszközérték alapján. A teljes repülőgép eszközértéke alapján a világ 10 legnagyobb légiközlekedési lízing vállalata közé tartozik. A hat darab A320-as gépre vonatkozó vásárlási és visszlízing együttműködésünk pedig egy újabb mérföldkövet jelent globális üzleti jelenlétünkben. A Wizz Air és a CDB Leasing közös projektjével egy tökéletes partnerkapcsolat jött létre, és közösen dolgozunk a légiközlekedési iparág fejlesztésének népszerűsítésén” – fogalmazott Chong Wang, a CDB Leasing elnöke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*