A Wizz Air 21. bázisát nyitja meg Lengyelországban

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága* ma bejelentette, hogy 21. bázisát Lengyelországban, Lublinban nyitja meg egy új Airbus A320 típusú repülőgéppel 2015. szeptember 14-én.

A Wizz Air már most is üzemeltet járatokat Lublinba, amely a légitársaság hatodik bázisa lesz Lengyelországban. Az új repülőgépnek köszönhetően hatra emelkedik a Lublinból elérhető útvonalak száma, az éves ülőhely-kapacitás pedig 115%-kal nő. A légitársaság meggyőződése, hogy ez stimulálni fogja a helyi munkaerőpiacot a repülés és turizmus területén, a fogyasztók számára pedig több alacsony viteldíjú útvonal válik elérhetővé.

A Wizz Air három új útvonalat üzemeltet majd lublini bázisáról Brüsszel Charleroi, Doncaster Sheffield és Glasgow repülőterekre szeptember 14-től, valamint megnöveli a járatsűrűsséget már meglévő, népszerű útvonalain London Lutonba és Oslo Torpra.

A légitársaság bejelentette továbbá, hogy szeptember 15-től új útvonalat indít Wroclaw-ból Stockholm Skavstára és Poznanból Milánó Bergamóba, amelyet egész évben üzemeltet majd.

Az új útvonalakkal együtt a Wizz Air 113 útvonalat üzemeltet 7 lengyel repülőtérről 20 országba. Jegyek az új lengyel útvonalakra már elérhetők a wizzair.com oldalon, a viteldíjak 9.99 eurónál kezdődnek.

A Wizz Air új útvonalai Lublinból

Úti cél Napok Indulás Viteldíjak**
Brüsszel Charleroi Hétfő, péntek szeptember 14. 9.99 eurótól
Doncaster Sheffield Kedd, csütörtök, szombat szeptember 15. 15.49 fonttól
Glasgow Szerda, vasárnap szeptember 16. 15.49 fonttól

 

Megnövelt járatsűrűsség Lublinból

Úti cél Heti járatszám Indulás
London Luton 5 à 7 szeptember 15.
Oslo Torp 3 à 4 december 21.

 

A Wizz Air új útvonalai Wroclawból és Poznanból

Útvonal Napok Indulás Viteldíjak**
Wroclaw – Stockholm Skavsta Kedd, szombat szeptember 15. 9.99 eurótól
Poznan – Milánó Bergamo Kedd, szombat szeptember 15. 9.99 eurótól

 

 

“2004-ben szállt fel az első WIZZ járat Lengyelországból, az azóta eltelt 11 évben elnyertük a lengyel utasok bizalmát és hűségét” – mondta Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója a lublini sajtótájékoztatón. – „Folyamatosan bővítettük lengyelországi tevékenységünket útvonalhálózatunk fejlesztésével és regionális repterek bevonásával. A mai bejelentés is bizonyítja a lengyel piac iránti elkötelezettségünket. Lublin nekünk köszönhetően került a légiközlekedés látóterébe 2012-ben, idén pedig ez lesz a hatodik lengyel repülőtér, ahol bázist nyitunk. Az új bázis munkahelyeket teremt majd a Wizz Airnél és helyi partnereinknél, miközben újabb alacsony viteldíjú útvonalakat teszünk elérhetővé Lengyelországból. Reméljük, hamarosan a fedélzeten köszönthetjük új és visszatérő utasainkat, akik most már 113 útvonalon 48 izgalmas WIZZ desztinációt érhetnek el Lengyelországból” – tette hozzá Abrán György.

 

* Forrás: Innovata, a menetrendszerinti járatok ülőhely-kapacitása alapján, 2014. április 1. és 2014. szeptember 30. közötti időszakot tekintve. Közép- és Kelet-Európa régiója Albániából, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Csehországból, Észtországból, Fehéroroszországból, Horvátországból, Koszovóból, Lengyelországból, Lettországból, Litvániából, Macedóniából, Magyarországból, Moldovából, Montenegróból, Oroszországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából áll.

** Egy útra, beleértve az adókat és a nem választható költségeket