A Werk Akadémia színházi menedzsereinek egyszeri vizsgaelőadása

Lovas Rozi

Lovas Rozi

Május 29-én 19 órakor a Werk Akadémia színházi menedzser szakos hallgatói felolvasó színházi estet szerveznek Karinthy Frigyes: Betegek és bolondok című műve alapján Lovas Rozi, Nagy Dániel Viktor és Spilák Lajos előadásában a Stúdió K Színházban.

 

Karinthy Frigyes páratlan éleslátással és egyedülálló humorérzékkel elemzi ki a testi és lelki betegségek egész tárházát. Történeteiben élénken jelenik meg az emberi érzelmek széles skálája, amit ma ugyanolyan intenzitással élünk át, ha az egészségünkről van szó, mint Karinthy karakterei. Aki valaha is érzett már meghatározhatatlan eredetű szúró fájdalmat, talált magán gyanús kiütéseket, rettegett orvosi rendelőben, vagy diagnosztizálta már magát egy reklám alapján, annak kihagyhatatlan ez az előadás.

Nagy Dániel

Nagy Dániel

Az időtlen szövegek Lovas Rozi, Nagy Dániel Viktor és Spilák Lajos tolmácsolásában szólalnak meg. A szövegeket Lőrincz Ágnes dolgozta át.

A Werk Akadémia színházi menedzser hallgatói első alkalommal kapták azt a feladatot, hogy színházi előadást szervezzenek önállóan, a képzés során elsajátított tudás alapján. Oktatóik voltak: Balogh Máté (kortársPR), Csóti József (Vígszínház), Erős Balázs (MÚ Színház), Gáspár Máté, Gricz István (Katona József Színház), Juhász Dóra (Frenák Pál Társulat), Mattyasovszky Zsolnay Bálint (KOMA Társulat), Meczner Vera (Gradus Művészügynökség), Molnár Adél (Vigadó), Oláh Zsolt (Maladype Színház), Orlai Tibor (Orlai Produkciós Iroda), Szabó György (Trafó), Tímár András (színháztörténész).

Előadás időpontja és helyszíne: 2015. május 29. 19 óra, Stúdió K Színház (1092 Budapest, Ráday utca 32.)