A washingtoni magyar nagykövetség információi szerint nincsenek magyar áldozatok

Továbbra is folyik az Egyesült Államok történetének legvéresebb lövöldözésében életüket vesztettek azonosítása, azonban az eddigi információk alapján a halálos áldozatok között nincsenek magyarok – mondta helyi idő szerint vasárnap az MTI-nek Szemerkényi Réka washingtoni nagykövet.

    A magyar diplomáciai képviselet folyamatosan kapcsolatban áll a floridai és az orlandói hatóságokkal. Ez utóbbiak azt jelezték, hogy zajlik az áldozatok azonosítása, többet nem tudnak mondani – tette hozzá.
    Az Orlando városának honlapján szereplő listán egyelőre továbbra is csak az eddig azonosított hét személy neve szerepel.
    A nagykövetség azt is jelezte, hogy Áder János köztársasági elnök részvétet nyilvánító levelét továbbították a Fehér Házba.
    Vasárnapra virradó éjszaka a Pulse nevű orlandói melegbárban egy 29 éves férfi válogatás nélkül lövöldözni kezdett. Mielőtt a kiérkező rendőrök és különleges egységek agyonlőtték, ötven embert megölt és ötvenhármat megsebesített. Ez az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb tömegmészárlása.

Forrás:MTI