A Volkswagen Berlinben elindította WeShare elektromos autómegosztó szolgáltatását

A Volkswagen belép az egyre növekvő autómegosztási szektorba. A WeShare a mai napon kezdi meg működését Berlinben. Az 1500 e-Golf járművel a Volkswagen márka 100% -os elektromos flottát állít az utakra, és az összes járművet zöld árammal üzemelteti. Ezeket további 500 e-up! autó fogja követni a jövő év elején és a Volkswagen új, teljesen elektromos ID.3-as első darabjai, melyet 2020 közepén vezetnek be. A WeShare egy „free-floating” rendszer bérleti állomások nélkül, és digitálisan működtethető egy alkalmazáson keresztül. A WeShare, kezdetben Prágába, a ŠKODA-val, majd Hamburgba történő bővítését 2020-ra tervezik.

„A WeShare segítségével a felhasználók igényeinek kielégítésére személyre szabott autómegosztást kínálunk: könnyen használható, 100 százalékban elektromos üzemmód, zöld energiával” – mondta Christian Senger, a Volkswagen Digital Car & Services igazgatósági tagja. „Egy ilyen következetes, széles kínálattal kiemelkedünk a versenyből. Kiemelkedően jó helyzetben vagyunk, hogy részt vehessünk a bővülő autómegosztási piacon.”

Kezdetben a WeShare szolgáltatási területe mintegy 150 négyzetkilométert fed le – a városközpontban és a város vonatgyűrűjén túl. Később a flotta bővítésével a lefedettségi terület is bővülni fog. A rendszer bevezetésekor az ügyfelek 19 eurocent / perces vonzó tarifát élvezhetnek. Regisztrációs és a repülőtéri díjakat sem alkalmaznak. Szeptembertől kezdődően a három kategória tarifái 29 cent átlagos percenkénti áron kerülnek felszámításra.

Az ügyfeleknek okostelefonnal és hitelkártyával kell rendelkezniük, minimum 21 évesek legyenek, valamint legalább egy éve rendelkezzenek jogosítvánnyal, és legyen Németországban bejelentett lakcímük.

A WeShare a berlini nyilvános töltőhálózaton tölti flottáját, beleértve az újonnan létrehozott töltőpontokat az élelmiszer-kiskereskedők, Lidl és Kaufland 70 üzleténél. A Volkswagen nemrégiben partnerségi megállapodást kötött a Schwarz-csoport cégeivel annak érdekében, hogy biztosítsa az elektromos flotta működését, és az e-mobilitás keretein belül továbbfejlessze a töltő infrastruktúra terjeszkedését a nyilvános helyeken.

A rendszer elindítását követően a WeShare járműveket a WeShare szervizmunkatársai gyűjtik és töltik, ha az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony. A későbbi műveletek során a felhasználók ösztönzőket kapnak majd a járművek önálló feltöltésére.

A WeShare segítségével a Volkswagen vonzó mobilitási szolgáltatást nyújt a „Volkswagen We” rendszer számára. A németországi autómegosztó felhasználók száma 2010-ben 14-szeresére nőtt. 2010-ben csak mintegy 180 000 embert regisztráltak autómegosztó felhasználóként, és ez év elején 2,46 millióra nőtt. Az autómegosztás tovább növekszik.

A „Volkswagen We” az összefogja a rendelkezésre álló digitális szolgáltatásokat a fogyasztók saját autóihoz és azon túl. A már sikeresen elindított szolgáltatások közé tartoznak az olyan applikációk, mint a We Park, amely a parkolást teszi még egyszerűbbé és kényelmesebbé, a We Experience személyre szabott ajánlásokat tesz a jármű közelében lévő árukkal vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban, vagy a We Deliver, ami a felhasználó csomagtartóját változtatja csomagátvevő ponttá csomagküldő szolgáltatásoknak. A „Volkswagen We”-n keresztül elérhető egyéb szolgáltatások közé tartoznak az „over the air” szoftverfrissítések és igény szerinti funkciók a járművek részére.

1) e-Golf: Energiafogyasztás, kWh / 100 km: kombinált 14.1 17 collos kerekekkel – 13,2 16 coll; CO-kibocsátás, kombinálva, g / km: 0; hatékonysági osztály: A + 2) e-up !: Áramfogyasztás, kWh / 100 km: 11,7 (kombinált); CO-kibocsátás, kombinálva, g / km: 0; hatékonysági osztály: A + 3) Ezt a járművet Európában még nem forgalmazzák.